Nederlandse supporters

Willem II-aanhang ingesloten op Amsterdam CS

AMSTERDAM – Op station Amsterdam CS is een groep supporters van Willem II ingesloten door politie en ME. Zo hoopt de politie een confrontatie te voorkomen tussen de supporters uit Tilburg en aanhangers van Ajax. De clubs staan zaterdagavond tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Willem II mocht op vrij vervoer naar Amsterdam reizen. Een groep 100 tot 200 supporters besloten dus met de trein te komen.

Volgens een woordvoerder van de politie is de groep ingesloten, ze kan niet zeggen of er ook daadwerkelijk gevochten is. Maar diverse bronnen melden dat er helemaal niks gebeurd is. Door de aanwezige politie wordt verteld dat groep ingesloten is vanwege een groep Ajax-supporters die Willem II zou opwachten. Van alle Willem II supporters wordt de legitimatie gecontroleerd en ze worden verplicht één op één op de foto gezet.

Volgens de Willem II fans is er vooral kritiek omdat zij vrijwel geen informatie krijgen over wat er aan de hand is van de politie. Het mag duidelijk zijn dat de Willem II fans geen enkele regens verbroken hebben. Maar nu