Welke merken zijn populair onder football casuals?

Casuals zijn een subcultuur die voornamelijk geassocieerd wordt met de liefde voor voetbal, muziek en mode. Deze subcultuur ontstond in het Verenigd Koninkrijk in de late jaren ’70 en ’80, vooral onder jonge mannen uit arbeidersklasse achtergronden. Casuals staan ​​bekend om hun relaxte stijl, die vaak bestaat uit comfortabele en trendy kleding.

De casuals-mode draait om het combineren van sportkleding met streetwear en designerstukken. Populaire items zijn onder andere trainingsjacks, polo’s, T-shirts, skinny jeans en sneakers. Deze stijl straalt een nonchalante maar toch verzorgde uitstraling uit, die perfect past bij verschillende gelegenheden, van een dagje uit tot een avondje in de stad.

Merkkleding voor voetbalsupporters

Veel casuals geven om merkkleding en hebben een voorkeur voor bepaalde merken die symbool staan voor de subcultuur. Enkele van de populairste casual merken zijn:

  • Adidas: Het iconische Duitse sportmerk is al lang geliefd bij casuals vanwege zijn klassieke sneakers, trainingspakken en retrostijl.
  • Stone Island: Dit Italiaanse merk staat bekend om zijn hoogwaardige materialen en innovatieve ontwerpen, vooral de kenmerkende badge die te vinden is op veel van hun kledingstukken.
  • Fred Perry: Een Brits merk dat bekend staat om zijn poloshirts, geïnspireerd door tennis en vaak gedragen door casuals vanwege hun tijdloze stijl en kwaliteit.
  • CP Company: Een ander Italiaans merk dat populair is onder casuals vanwege zijn functionele en modieuze kleding, vaak gekenmerkt door technische stoffen en innovatieve ontwerpen.
  • Luke 1977: Een opkomend Brits merk dat de casuals-scene verovert met zijn eigentijdse stijl en trendy ontwerpen, met een mix van sportkleding en streetwear.

Deze merken vertegenwoordigen slechts een fractie van de talloze merken die geliefd zijn bij casuals over de hele wereld. Voor meer informatie over populaire casual merken en de laatste trends in de casuals-mode, kun je een kijkje nemen op Football Casuals, een platform gewijd aan alles wat met casuals te maken heeft.