Belgische supporters

Weigeren Antwerp-supporters in Enschede krijgt politiek vervolg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De gang van zaken rond het huisvesten van AZ-Royal FC Antwerp in de Grolsch Veste krijgt een politiek vervolg. CDA-raadslid heeft vragen gesteld over het weigeren van Antwerp-supporters.

1. Al antwoord op de schriftelijke vragen gekregen?
„Nee, nog niet. Ik begrijp dat ze in het stadhuis met een evaluatie bezig zijn. Waar het mij om gaat, is dat er opheldering komt over vragen die leven in de stad. Wanneer heeft wie waartoe besloten? Hoeveel politiemensen zijn er ingezet? Het is zaak dat over die en andere vragen duidelijkheid komt. Omdat Enschede er door alles wat er is gebeurd rond het weigeren van Antwerp-supporters niet goed op staat.”

2. Hoe staat de stad er volgens jou op?
„Als een stad waar mensen niet welkom waren en waar ik donderdag nog nooit zoveel politie heb gezien. Dat doet het imago van Enschede natuurlijk geen goed. Terwijl ze het heel anders hadden kunnen aanpakken.”

Veel politie in de binnenstad van Enschede.
Veel politie in de binnenstad van Enschede.
Veel politie in de binnenstad van Enschede.

3. Hoe dan?
„Ik kan de gedachte om AZ te helpen goed volgen. Had een buscombi (verplichte busreis, red.) afgekondigd, vervolgens had je bij het stadion in de buurt bij het afgesloten uitvak een fanzone kunnen inrichten. Biertje, bakje friet en een vrolijke Belgische zanger erbij en klaar ben je. Had desnoods met de middenstand nagedacht over een Belgische dag.”

4. Nu moet burgemeester Onno van Veldhuizen het ontgelden. Is dat terecht? 
„Vooropgesteld: wat er op sociale media allemaal over de burgemeester wordt geroepen, daar sta ik niet achter. Toch heeft de gemeente dit enigszins over zich afgeroepen door Belgische fans te weigeren. Er is gezegd dat er een confrontatie is voorkomen, daar kan ik niet zoveel mee. Er waren signalen, lees ik. Maar dat zegt mij niet zoveel.”

5. Moet Enschede zich nog een keer aanbieden voor een Europese thuiswedstrijd van AZ?
„Dat is een lastige vraag na alles wat er is gebeurd. Ik leef mee met AZ, het is niet niks wat daar is gebeurd. Daarom een beetje solidariteit op zijn plaats.”

Comments are closed.