Nederlandse supporters

VVV-Venlo start onderzoek naar Feyenoord-supporters

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De supporters van VVV-Venlo zijn helemaal klaar met enkele supporters van Feyenoord. Afgelopen zondag zaten er veel supporters van de Rotterdamse club op de thuisvakken. Op de vakken VW1 en VW2 zaten er zelfs grote groepen Feyenoorders.

De supporters van VVV-Venlo eisen actie van de clubleiding en zijn een petitie gestart. Ze hopen dat ze de club zo ver kunnen krijgen om uitsupporters te weren uit de thuisvakken. De club heeft op de eigen website gereageerd. ”Dat een grote groep Feyenoord-supporters zondag kaarten heeft kunnen kopen voor de vakken VW1 en VW2, baart VVV zorgen.”

”Onderzocht wordt hoe deze kaarten in hun bezit zijn gekomen. Indien nodig worden maatregelen getroffen om problemen in de toekomst te voorkomen. Uiteraard betreurt VVV-Venlo het dat met name gezinnen met kinderen door het wangedrag van een groep supporters in het gedrang kon komen. Het enige wat de club nastreeft is een veilig en sfeervol stadion te creëren bij haar thuiswedstrijden, geheel in lijn met het beleid dat ook door de KNVB wordt nagestreefd.”

”Daarbij gaat het vooral om ‘normalisatie’, waarbij goedwillende fans van beide clubs gewoon bij elkaar kunnen zitten tijdens wedstrijden. Dit gebeurt ook bij andere clubs en over het algemeen ontstaan daarbij geen problemen. In de media werd VVV-Venlo zelfs geprezen om het feit dat supporters van beide clubs bij elkaar zaten. Dat zaken uiteindelijk toch nog fout liepen, betreuren we dan ook. In de loop van deze week wordt de gang van zaken uitgebreid geëvalueerd met politie en gemeente.”

Tekst: FR12

Comments are closed.