Nederlandse supporters

Voor nu geen consequenties voor Ajaxsupporters op basis van Athene

Onderstaande tekst is geschreven door Ajax Life.

Goed nieuws! Ajaxsupporters die graag de uitwedstrijd in de achtste finales van de Champions League willen bijwonen, kunnen direct na de loting hun reisplannen gaan maken. Dit betekent overigens niet dat het uitvak ook is vrijgesproken voor Athene.

Wat is er allemaal aan de hand? De strafzaak van AEK Athene wordt pas op een later moment in behandeling genomen, eind februari om precies te zijn, omdat de Grieken bij de Uefa hebben verzocht om het houden van een hoorzitting.

Dit heeft in ieder geval tot gevolg dat Ajaxsupporters welkom zijn bij het eerste uitduel in de knockout-fase van de Champions League. Dat was ook wat geweest zeg. Dan haalt Ajax eindelijk weer de laatste zestien en had er geen uitvak mee gemogen…

Die ellende blijft uitsupporters van Ajax in ieder geval bespaard, al is het gevaar nog niet helemaal geweken. Sowieso blijft de voorlopige straf staan die al was opgelegd voor het bezoek aan Athene. En nog altijd zijn er twee aanklachten aan het adres van Ajax.

AEK staat er bij de Uefa echter nog veel slechter op en kreeg te horen dat er een hele rits aan aanklachten was ingediend. Die worden pas na de jaarwisseling behandeld door de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond. Een concrete datum is er nog niet eens. Als gevolg hiervan zit Ajax sowieso goed voor de komende speelronde.

Uitstel of niet, de Grieken hebben natuurlijk nog altijd van alles uit te leggen bij de Uefa. Het stadion veranderde tijdens de wedstrijd tegen Ajax (0-2) in een soort vrijstaat, waarbij het uitvak flink onder vuur werd genomen met vuurwerk en zelfs een molotovcocktail.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn in deze zaak, komen we uiteraard bij jullie terug. Maar voor nu zijn de zorgen geweken. Op naar een mooie loting, op naar een mooie uitwedstrijd in aanwezigheid van een vol uitvak!

Ajax Life