Belgische supporters

Vitrine van Antwerp-hooligan die medesupporters “verklikte” met twintigtal kogels doorzeefd

Op de Vlaamsekaai in Antwerpen is vannacht geschoten op ‘D’ Architectural Concepts, een exclusieve interieurzaak. De zaak staat op naam van Dennis T., een Antwerp-hooligan die gearresteerd werd voor de aanval op Beerschotbussen in Mortsel in augustus 2017. Hij werd daar echter niet voor vervolgd, omdat hij de speurders haarfijn uitlegde hoe de harde kern van Antwerp georganiseerd is. Mogelijk gaat het dan ook om vergelding.

T. werd eerder dit jaar samen met een tiental anderen opgepakt in het onderzoek. In de gsm’s vonden de speurders toen ook afspraken, foto’s en filmpjes van eerdere supportersrellen. T. ontkent aan onze redactie dat hij zijn maats verklikt heeft. “In het kader van het onderzoek hebben de speurders mijn gsm uitgelezen en daaruit is alles naar boven gekomen. Met drugs heeft dit alleszins niet te maken”, aldus T.

Het beschoten pand is niet bewoond, er zijn enkel kantoren. De etalage van het pand werd doorzeefd en ter plaatse werden heel wat kogelhulzen aangetroffen, mogelijk van een zwaar kaliber. Het labo en het parket komen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Een mogelijke link met het onderzoek naar de aanval op de Beerschotbussen is een van de pistes die worden onderzocht, maar voorlopig is het motief voor de aanval nog bijzonder onduidelijk. Eind deze maand komt de zaak van de aanval op de Beerschotbussen voor de rechtbank.

Tekst: HLN.BE