Nederlandse supporters

VIDEO: Mobiele Eenheid valt onschuldige Ajax-fans aan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het is weer een nieuwe trieste gebeurtenis die we als voetbalsupporter – helaas – veel te vaak mee moeten maken. Ultras Amsterdam kondigde voor de wedstrijd Ajax – Juventus een ‘warming up’ aan. Dit om te zorgen voor de typische Champions League sfeer die ongetwijfeld te maken heeft met het succes van Ajax in Europa.

De oproep van Ultras Amsterdam

Rond 18:45 kwamen de fanatieke Ajax-supporters bij de zuidzijde van het stadion aan. De zuidzijde is precies de andere kant van het stadion waar het uitvak bevindt, zo ver mogelijk van de de Juventus-supporters verwijderd. Al snel bleek dat de Ajax-fans niet de enigen waren die verzameld hebben, de politie is ook in overdreven groten getale aanwezig. Iets waar niemand eigenlijk nog gek van opkijkt. Wat wel voor een boel verbazing zorgde is dat de politie direct in actie kwam.

Foto: NoordB (Twitter)
Foto: NoordB (Twitter)
Foto: NoordB (Twitter)
Foto: DetlevVreeken (Twitter)

Politie valt Ajax-fans aan

Voordat het ook nog maar 19:00 was riep de politie om dat het ‘voetbalfeest’ in de Johan Cruijff Arena plaats gaat vinden, en NIET er buiten. Toen er toch een klein feestje begon (lees: de Ajax-fans begonnen te zingen) begon de Mobiele Eenheid op de Ajax supporters in te slaan. Ook is het waterkanon ingezet TEGEN de supporters van Ajax.

Tweet van Politie Amsterdam

Om het nog leuker te maken komt de Politie Amsterdam op Twitter, enkele minuten na de actie, met een verklaring omtrent het gebruik van het waterkanon. Namelijk ‘om aangestoken fakkels te blussen en te voorkomen dan er onveilige situaties ontstaan‘.

Aller eerst: de fakkels die gebruikt worden zijn handsignalen voor als je bijvoorbeeld op zee in gevaar bent en de aandacht wilt trekken. Deze fakkel steek je af en door het felle licht hoop je op te vallen. Vanwege dat op zo’n situatie een niet werkende fakkel ondenkbaar is, zijn deze waterdicht. Oók een waterkanon van de politie krijgt een fakkel dus niet uit. Daarnaast hoef je geen genie te zijn om te constateren dat met een waterkanon in een mensenmassa te spuiten dé manier is om onveilige situaties te creëren.

Enkele reacties

 

Comments are closed.