Nederlandse supporters

VIDEO | Confrontatie in Nijmegen tussen NEC en ADO Den Haag hooligans

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het was gisteren onrustig in het centrum van Nijmegen. Een groep hooligans van ADO Den Haag zijn naar het centrum van Nijmegen afgereisd waar supporters van NEC in een café zaten. Vervolgens brak er buiten het café een gevecht uit.

Volgens bronnen zou ADO Den Haag eerder een afgesproken gevecht met NEC hebben afgezegd om vervolgens wel het gevecht met hooligans van De Graafschap te zijn aangegaan. Hierop kwam NEC met het het volgende doek in het uitvak bij Dordrecht.

[wpna_ad placement_id=””]

Een doek van NEC dat te zien was in het uitvak tijdens Dordrecht – NEC

Als reactie op dit doek is Den Haag afgereisd naar Nijmegen waarna een confrontatie met NEC heeft plaatsgevonden. Vervolgens zijn beide supportersgroepen met een reactie gekomen.

Reactie NEC

“Den Haag liet gister weten onderweg te zijn naar Nijmegen (n.a.v. ons spandoek). Wij gingen daarop verzamelen, door carnaval hadden we een matige opkomst van zo’n 12 man. Den Haag kwam met 20-25+- aan in het centrum. Riemen en ploertendoders werden van beide kanten ingezet, Den Haag 2x op de vlucht! Respect voor het feit dat ze zo snel na ons doek ons kwamen opzoeken. Maar Den Haag hooligans, pak je verlies!”

Reactie ADO Den Haag

Wij hebben met 20 man hun café aangevallen. NEC wilde in eerste instantie niks, buiten goeie klappen over en weer. NEC met 15 man en zwaar bewapend (ploertendoders en knuppels), wij met niks! Helft van NEC durfde niet naar buiten te komen. Toen voor ons de actie klaar was en weggingen kwamen ze pas stoer naar buiten! ACAB ter plaatse, toen zijn we vertrokken.

Ps. Foto’s zijn in ons bezit waar jullie zwaar bewapend opstaan!”

[wpna_ad placement_id=””]

Video

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Voetbal Ultras (@voetbal_ultras) op

Comments are closed.