Buitenlandse supporters

VIDEO: Ajax supporters vallen café met Engelsen aan

Het was eind van de middag en begin van de avond erg onrustig in Amsterdam. De Mobiele Eenheid  heeft door heel het centrum charges uitgevoerd en straten afgezet. Dit alles om confrontaties tussen Nederlanders en Engelsen te voorkomen. Rond 20:45, bij aanvang van de wedstrijd, waren er nog honderden Britten in het centrum van Amsterdam. Deze zijn kennelijk zonder wedstrijdkaart naar Nederland gekomen. In totaal zijn er vandaag 90 mensen aangehouden, waaronder één groep van 50 man.

Nederlandse supporters ingesloten

Op de onderstaande foto is te zien hoe de Mobiele Eenheid een grote groep Nederlandse supporters, een mix van Vitesse, Groningen en Zwolle staande hield. Iedereen werd op legitimatie gecontroleerd. De politie was constant bezig om alle groepen Nederlanders in de gaten te houden.

Gevechten

Dat de politie niet alle groepen in de gaten heeft kunnen houden was al snel duidelijk. Gedurende dag waren er meerdere gevechten tussen Nederlanders en Engelsen.

Ajax hooligans vallen Engels café aan

Op de onderstaande beelden, die niet van al te hoge kwaliteit zijn, is te zien hoe een grote groep Ajax hooligans een café met Engelse supporters heeft aangevallen. Er zijn geen supporters na dit moment opgepakt.

Lees ook: Nederlandse supporters stelen vlaggen van Engelsen en steken die in de brand