Nederlandse supporters

Veldbestorming FC Twente krijgt mogelijk zuur staartje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De KNVB is een vooronderzoek gestart naar aanleiding van de betreding van het speelveld door supporters na afloop van de wedstrijd tegen Jong AZ. Dat maakte FC Twente donderdag bekend. Honderden supporters vierden het kampioenschap van FC Twente met de selectie, maar overtraden daarmee de regels.

Het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie krijgt daarmee mogelijk een zuur staartje voor de Enschedeërs: naar aanleiding van eerdere incidenten in de laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen – tegen NAC Breda – heeft de club nog een voorwaardelijke straf open staan bij de voetbalbond.

‘Doe het niet opnieuw’

Mocht de KNVB nu constateren dat de pitch invasion na FC Twente – Jong AZ verwijtbaar is, dan volgt er mogelijk een geldboete of een wedstrijd zonder publiek op bepaalde tribunedelen. Het gaat daarbij om de vakken van Vak-P, die mogelijk de eerste thuiswedstrijd na de terugkeer in de Eredivisie leeg moeten blijven.

FC Twente hoopt dat de supporters zich in de toekomst gedragen, blijkt uit een statement van de club: ‘FC Twente dringt er bij de supporters op aan het veld in de toekomst niet meer te betreden en vraagt daarvoor medewerking.’

Tekst geschreven door Tubantia
Artikelfoto gemaakt door @Fr3nk88

Comments are closed.