Vak-P woedend: spandoeken in Grolsch Veste vernield en gestolen

Supportersclub Vak-P van FC Twente is woedend. Een nog onbekend duo heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag spandoeken van de fanatieke aanhang van FC Twente in de Grolsch Veste vernield en gestolen.

Dat meldt Van-P op zijn Facebook-pagina. “Uit camerabeelden is gebleken dat het niet om een groep supporters ging, maar om (nota bene) een man en een vrouw! De beelden zijn beschikbaar, maar de politie wil nog even onderzoek doen. Vak-P is Vak-P niet, als we dit af zouden wachten”, meldt de supportersclub.

“De daders zijn een man en vrouw van +/- 30 jaar oud. De man had een jas met leger motief, petje en beige broek. Na hun tocht door het stadion en nadat ze meerdere doeken te pakken hadden, zijn ze het veld nog even opgegaan om foto’s te maken. Dit accepteren wij niet.”

Vak-P geeft de vandalen echter nog een kans: “Wij geven de daders de kans op contact met ons op te nemen via een PB om het e.e.a te regelen… Mocht je dit niet doen, dan zijn wij genoodzaakt andere maatregelen te nemen!”

De reacties van supporters van FC Twente op het Facebook-bericht zijn al even verontwaardigd:  “Beetje gezonde rivaliteit kan geen kwaad, maar waarom het spul van een ander kapotmaken waar mensen hun ziel en zaligheid in hebben gestoken…Dit is geen gezonde rivaliteit meer sorry. Geen respect.”

Geintje om het stadion (van de tegenstander) kan. Maar in t stadion blijf van je de zooi af. Ongeacht welke club. Sneue figuren”, schrijft een ander. Weer een ander is een tikje radicaler: “Ophangen die kneuzen.” Al zijn er ook nog fans die kunnen relativeren: “Rond de 30 jaar, en nog kleuters….”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4136585533049964&id=193890367319520

Tekst: Tubantia