Ultras Cruoninga, een groep fanatieke supporters van FC Groningen, boycot de thuiswedstrijd van hun club tegen FC Twente zaterdagavond.

De fans steunen hiermee de supporters in vak F, die de wedstrijd niet mogen bezoeken als straf voor het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen Ajax in april. De club kreeg hiervoor een boete en er werd bepaald dat het vak één wedstrijd leeg moet blijven.

Supportersvereniging FC Groningen spande deze week een kort geding tegen FC Groningen aan om te voorkomen dat dit zou gebeuren. Vrijdag stelde de rechter FC Groningen in het gelijk bij het uitvoeren van de door de KNVB opgelegde straf.

Ultras Cruoninga vindt de straf ‘belachelijk’ en toont zich daarom solidair met de supporters die erdoor getroffen worden.

Bovenstaande tekst door dvhn.nl

Bericht Ultras Cruoninga

Een aantal weken geleden is FC Groningen door de KNVB bestraft met het sluiten van een deel van de Noordtribune tijdens de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen FC Twente.

Wij zijn tegen collectieve straffen vanwege de willekeur waarmee zo’n straf wordt opgelegd. De eerste ring op Noord is ongeplaceerd. Hierdoor staan op de tribune veel supporters niet op het vak waar ze een seizoenkaart hebben. Door het collectief straffen van de seizoenkaarthouders op vak F worden willekeurige supporters verantwoordelijk gehouden voor iets dat ze niet hebben gedaan.

Wij vinden het verantwoord afsteken van vuurwerk, zoals fakkels en rookstaven, een onmisbaar onderdeel van de Groningse supporterscultuur. Vuurwerk zorgt voor passie en beleving bij spelers op het veld en supporters op de tribune. Een club die er in de rechtszaal voor pleit dat supporters elkaar verraden in plaats van steunen gaat daar geen verandering in brengen!

Wij vinden de straf belachelijk en daarom zijn wij solidair met de FC-supporters die niet naar binnen mogen. Wij zijn morgen dus niet aanwezig bij de wedstrijd

tegen FC Twente. Na zaterdag gaan wij er weer alles aan doen om het team op onze manier te ondersteunen.

Ultras Cruoninga
Augustus 2019

Comments are closed.