De UEFA start een onderzoek naar de Ajax-supporters die woensdagavond aanwezig waren in Valencia. De fans worden voor twee verschillende zaken onder de loep genomen, te weten: vernieling en wanordelijkheden. Daarnaast onderzoekt de bond ook Ajax zelf, maar dat lijkt minder zorgelijk.

De zorgen omtrent de Ajax-supporters komen namelijk vooral uit een voorwaardelijke straf die de club nog open heeft staan. Mocht Ajax op een van de twee vlakken schuldig worden geacht, kan dat volgens Ajax Life gevolgen hebben voor het recht op uitsupporters in Londen tegen Chelsea.

De supportersvereniging geeft verder aan dat er inderdaad enkele stoeltjes in het uitvak kapot zijn gegaan, maar zag daarbij geen opzet. De wanordelijkheden vonden plaats buiten het stadion. Terwijl de meeste Ajacieden in het uitvak aanwezig waren, vond er buiten een vechtpartij plaats tussen ‘wat supporters’ van Valencia en Ajax.

Ook volgt er een onderzoek naar een item buiten de supporters. ‘Improper conduct of the team’ heet de aanklacht, maar dat is volgens Ajax Life niets meer dan een ‘standaarddingetje als een ploeg veel gele kaarten pakt.’ Op donderdag 17 oktober komt de UEFA bijeen om te overleggen over de genoemde aspecten.

Tekst door ajaxshowtime.com
Foto door Ajax Ventos

Comments are closed.