‘UEFA greep na doelpunt Getafe in vanwege Ajax-fans’

De Europa League-wedstrijd tussen Getafe en Ajax werd donderdagavond tijdelijk stilgelegd na de 1-0. Er werd gedacht dat de VAR nog aan het checken was of het buitenspel betrof, maar het wangedrag van een aantal Ajax-fans was de daadwerkelijke reden.

Volgens SPORT voelde de UEFA zich genoodzaakt om scheidsrechter Ruddy Buquet te adviseren om de aftrap niet direct te laten nemen. Na de 1-0 werd een aansteker gegooid richting doelpuntenmaker Deyverson, die daar een blessurebehandeling aan overhield. Ook fotografen zouden zijn bestookt vanuit het gastenvak.

De UEFA was ‘not amused’ met het wangedrag van de verantwoordelijke Ajax-fans. De meegereisde Nederlanders kregen te horen dat de wedstrijd definitief stilgelegd zou worden bij herhaling. Dat gebeurde niet. De juridische afdeling van Ajax mag dus weer aan de bak. De club stond er al niet zo goed op bij de UEFA en mocht geen supporters meenemen naar het Champions league-duel met Chelsea. Hoe erg doelpuntenmaker Deyverson zich ook aanstelde na zijn doelpunt, een gegooide aansteker is en blijft een gegooide aansteker. Ajax kan in elk geval een UEFA-onderzoek tegemoetzien en waarschijnlijk gaan er ook nieuwe sancties volgen.

Tekst: Soccernews