De FC Twente-fans hebben op bijzondere manier een bijdrage geleverd aan het voortbestaan van hun club. De ploeg uit Enschede zat in financieel zwaar weer, maar mede dankzij haar bierdrinkende fans is faillissement voorkomen.

Dat meldt Tubantia. De inkomsten vanuit de catering van FC Twente stegen vorig seizoen met 1,2 miljoen euro, waardoor de club ruim 6 miljoen euro kon bijschrijven. Dat is meer dan een kwart van de totale omzet van FC Twente.

In 2017 werd er in de Grolsch Veste het meeste bier gedronken van alle Nederlandse voetbalstadions. Op nummer twee stond Heracles en op plaats drie de fans van NAC Breda.

De reden voor de stijging ligt gedeeltelijk bij het speelschema. In de Keuken Kampioen Divisie speelde FC Twente vaak op vrijdagavond. “Ook het restaurant zat op vrijdagavonden voller dan in de seizoenen daarvoor”, zegt algemeen directeur Paul van der Kraan.

TOESCHOUWERS

FC Twente degradeerde twee seizoenen geleden naar de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers konden een niveau lager gek genoeg rekenen op meer support. Gemiddeld kwamen 26.305 fans naar de Grolsch Veste en dat is gemiddeld meer dan in de drie eredivisie-seizoenen daarvoor.

Comments are closed.