Nederlandse supporters

Twente-supporters breken record met mega sfeeractie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

FC Twente is na een jaar spelen in de Eerste Divisie terug in de Eredivisie. En dat hebben de supporters laten weten! 

De Ultras van Vak-P hebben ongetwijfeld de hele zomer lang met man en macht gewerkt aan het doek dat werd uitgerold voorafgaand de eerste Eredivisie wedstrijd  van het seizoen tegen PSV.  Het doek van 248×40 meter(!) was te zien op de eerste én tweede ring van de korte en lange zijde in de Grolsch Veste. “FC Twente heel m’n leven lang” stond groot op het doek. Een gedeelte van een van de populaire songs die vaak door de Twente-fans gezongen wordt. 

Grootste spandoek van de Benelux 

Het spandoek van FC Twente is het grootste spandoek ooit getoond in de Benelux. Hiermee is het record van Feyenoord verbroken. 

De top 3: 

3. Ajax (- Feyenoord) | 100×50 meter | 2008

Ajax – Feyenoord, 2008

2. Feyenoord (- Ajax) | 129×50 meter | 2015

Het record van het grootste spandoek van Europa stond tot deze wedstrijd op naam van Ajax. In 2008 toonde Vak410 een doek van 100 bij 50 meter. ,,Dat juist zij het record in handen hadden, heeft voor ons helemaal niet meegespeeld”, zeggen Jeroen en Alwin, twee van de supporters die mee hebben geholpen bij het maken van het doek. ,,We hadden al langer het plan om een keer een megadoek te maken en deze wedstrijd is natuurlijk een mooie gelegenheid. 

Feyenoord – Ajax, 2015
Feyenoord – Ajax, 2015

1. FC Twente (- PSV) | 248×40 meter | 2019

Het doek van Vak-P, dat bijna twee keer zo lang is als het doek van Feyenoord, is nu officieel het grootste doek gezien in de Benelux. En naar verluidt het op één na grootste doek van Europa. 

Twente – PSV, 2019
Twente – PSV, 2019
“Vooralsnog is die sfeeractie van FC Twente het absolute hoogtepunt van #TWEPSV 😐” – PSV-fan in het uitvak

 Grootste sfeeractie van Europa

De grootste sfeeractie van Europa is gemaakt in Duitsland. Namelijk bij Dynamo Dresden in de derde divisie. Dit doek van 12.000 vierkante meter was te zien door heel het stadion!

Dynamo Dresden – Magdeburg, 2015
Dynamo Dresden – Magdeburg, 2015

 

Comments are closed.