Twente-fans met prachtige én emotionele steunbetuiging aan medesupporter

Voetbal is een schitterende sport. Maar soms is het zóveel meer dan alleen een sport. Zoals gisteren, waar een supportersvereniging van FC Twente een van hun vrienden, die helaas niet lang meer heeft, kwam opzoeken.

Een emotioneel moment, zo valt te lezen op de Instagram van FC Twente: “8 of 9 jaar geleden bezochten wij als vriendengroep voor het eerst een uitwedstrijd via SV Borne. Jurgen was één van die jongens. 3,5 jaar geleden werd bij hem leukemie geconstateerd. Na twee keer schoonverklaard te zijn wordt de derde keer hem fataal. Sinds die tijd gaat hij nog wel naar thuiswedstrijden, maar niet meer naar uitduels. Sinds vorige week is alles heel snel gegaan. De verwachting is dat hij nog één of hooguit twee weken onder ons is.

Een week geleden vroeg zijn zus of wij FC Twente nog één keer bij hem thuis konden brengen. Nog één keer sfeer proeven. Na app-contact hebben we in één week geregeld dat we vanmiddag met 100 man voor zijn huis stonden. Met spandoeken, fakkels, rookbommen en een videoboodschap van Wout Brama.


Namens ons als vrienden en de familie van Jurgen: dank jullie wel! Het is een eerbetoon geworden die wij nooit gaan vergeten en waar Jurgen hopelijk nog dagen of weken van gaat nagenieten.’

Foto’s door FC Twente: