Nederlandse supporters

Telstar blokkeert 50 ‘FC Twente-kaarten’ in thuisvak

Zo’n vijftig aanhangers van FC Twente hebben kaarten gekocht voor het thuisvak voor het duel tussen Telstar – FC Twente van vrijdag. Zij krijgen echter geen toegang tot het Rabobank IJmond Stadion

Dat maakte Telstar woensdagmorgen bekend. De lokale autoriteiten hebben het duel als een B wedstrijd ingeschaald. Dat betekent dat er extra controle wordt uitgevoerd op de kaartverkoop. Kaarten die besteld zijn door mensen uit de regio Enschede, worden geweerd. Die supporters krijgen deze week bericht van Telstar en krijgen netjes hun geld terug. Een woordvoerder van de club laat weten dat het om zo’n vijftig kaarten gaat.

Het is niet de eerste keer dat kaarten van fans van FC Twente bij een uitduel worden geblokkeerd. Voorafgaand aan het uitduel bij Helmond Sport was dit ook al het geval.

Het uitvak in Velsen-Zuid, dat plaats biedt aan 300 supporters, is vrijdag uitverkocht. Volgende week donderdag gaat FC Twente voor de KNVB Beker op bezoek bij FC Groningen. Tot op heden verkocht de club 600 van de 1000 beschikbare kaarten.

Tekst: Tubantia