Nederlandse supporters

’t Kroegje in Almelo gestraft na incident met supporters Heracles

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

ALMELO – Eigenaar M. ten Thije van café ’t Kroegje maakt bezwaar tegen de bestuurlijke waarschuwing die ze heeft gekregen van de gemeente Almelo. De gemeente heeft de maatregel tegen het café aan de Nicolaas Beetsstraat genomen nadat er meerdere overtredingen c.q. incidenten zijn geweest, onder meer met supporters van Heracles Almelo.

Directe aanleiding tot de maatregel van de gemeente, is een incident op zaterdag 16 maart jongstleden, de dag van de voetbalwedstrijd Heracles-Vitesse. In en bij het café bevond zich een groep van naar schatting 200 tot 300 supporters van Heracles. Er was geen vergunning aangevraagd, de gemeente spreekt derhalve van een illegaal evenement. Er werd vuurwerk afgestoken en er werd ook vuurwerk naar de politie gegooid. Agenten werden door de groep supporters uitgescholden.

Overtredingen

Volgens de politie ging het om een Corteo, een optocht van supporters. De gemeente heeft diverse overtredingen geconstateerd bij de horecazaak. Volgens de gemeente zijn er klachten uit de buurt over geluidsoverlast door het café. De politie heeft bovendien geconstateerd dat het terras van het café wordt geëxploiteerd zonder vergunning.

Vorige week heeft eigenaar Ten Thije het bezwaar toelicht bij de gemeentelijke bezwarencommissie. De bezwarencommissie is een onafhankelijk adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders. Volgens haar raadsman heeft de kroegbaas niets te maken met de groep die buiten stond. De mensen die ten tijde van het ‘illegale evenement’ in het café waren, hadden volgens haar ook niets te maken met de groep die buiten stond. ‘Cliënte distantieert zich dan ook van deze groep’, aldus de raadsman.

Comments are closed.