Nederlandse supporters

Supportershome Ajax open bij eerstvolgende wedstrijd

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het nieuwe honk is gesitueerd aan de zuidkant van het stadion, in de parkeergarage onder de Johan Cruijff Arena, tussen ingang H en M. Het supportershome biedt plaats aan zo’n 900 supporters.

Als je het honk binnenloopt dan kijk je je ogen uit. De nostalgie ligt er voor het opscheppen. We zien tramlijn 9 (tram richting Stadion De Meer) op een heel toffe wijze verwerkt en onder glazen platen in de barren is veel ruimte voor oude wedstrijdkaartjes, vaantjes en ander mooi spul.

Aan de muren hangen geschonken wedstrijdshirtjes en illustere Ajacieden zijn fraai met graffiti op de verschillende pilaren aangebracht. Wij spotten onder anderen Jari Litmanen, Simon Tahamata, Bob Haarms, Sjakie Wolfs, Patrick Kluivert en Marc Overmars.

We krijgen te horen dat het home de deuren op woensdag 16 januari open zwaait voor supporters. Zij kunnen dan alvast een kijkje komen nemen en Marc Overmars doet een officieuze openingshandeling. Een dag later is er een officiële opening voor genodigden en mag Jeroen Slop de openingshandeling verrichten.

Het wedstrijddebuut van het supportershome staat gepland voor zondag 20 januari, de dag van Ajax – sc Heerenveen. De wedstrijd begint om 16.45 uur en het honk is vier uur voor de aftrap geopend. Tijdens de wedstrijd is het honk ook open en na het laatste fluitsignaal gaan de deuren weer op slot.

Het home heeft vier in- en uitgangen en is gemakkelijk bereikbaar voor rolstoelen. In het home staan onder meer drie barren en automaten waar je muntjes kunt kopen voor drankjes. Deze automaten accepteren cash geld, maar je kunt ook je pinpas gebruiken.

Ajax wordt eigenaar van het home en de stichting bestuur supportershome de uiteindelijke huurder.

Tekst door Ajax Life

Foto’s

Comments are closed.