Nederlandse supporters

Supporters Willem II boycotten Ajax-uit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het supporterscollectief Willem II heeft besloten dat op 6 december het uitvak in de Johan Cruijff Arena bij Ajax – Willem II leeg blijft.

“De reden van de boycot: de wijze waarop uitspelende supporters worden ontvangen in Amsterdam. Vorig jaar bereikte dit een dieptepunt en werden supporters met valse voorwendselen en redenen urenlang opgesloten op het perron in Amsterdam. Voor wie niet precies meer weet wat er is gebeurd, lees hier het verslag van De Kruikenzeiker terug. ” Zo valt te lezen op Tilbo.com.

“Maar ook de jaren daarvoor ging het vaak mis. Beveiligers die supporters aanvielen, undercover agenten die onnodig om zich heen begonnen te meppen zijn eerder regel dan uitzondering. Oftewel: geen prettige omstandigheden om een gezellige voetbalavond te beleven. Voor het supporterscollectief, bestaande uit alle supportersgeledingen van Willem II, is de maat daarom vol.”

Voor alle supporters die toch samen de wedstrijd willen kijken wordt in het Koning Willem II stadion een mooi alternatief georganiseerd. De supporters van Willem II laten weten  de wedstrijd in Amsterdam te boycotten vanwege de wijze waarop supporters van bezoekende clubs in het uitvak ontvangen en behandeld worden, met als dieptepunt de gebeurtenissen voorafgaand aan Ajax – Willem II vorig jaar.

Geen kaartverkoop

Willem II begrijpt en ondersteunt het besluit van het supporterscollectief en faciliteert daarom geen kaartverkoop voor het uitvak. Daar staat een programma waarbij supporters in ons stadion op de KingSide de wedstrijd kunnen kijken tegenover.

‘AwayDay at Home’

Samen met het supporterscollectief en Bonheur Horeca Groep organiseert Willem II de ‘AwayDay at Home’. In het stadion van Willem II is vanaf de KingSide de wedstrijd op een groot scherm te zien. Voor en na de wedstrijd zijn er optredens van DJ’s en zanger Frank van Etten.

De KingSide opent om 18.45 uur. Ajax – Willem II begint om 20.15 uur. Meer informatie over dit initiatief en het volledige programma vind je op de website van Tilbo.com.

Comments are closed.