Nederlandse supporters

Statement De Noordzijde m.b.t. sluiting Vak S tijdens Feyenoord – sc Heerenveen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zoals eerder vandaag bekend werd gemaakt moet vak S leeg blijven tijdens Feyenoord – sc Heerenveen. De reden hiervan is het afsteken van vuurwerk tijdens Feyenoord – PSV. Uiteraard slaat de straf nergens op en steunen wij dit statement van De Noordzijde.

Lees hier meer info over de sluiting: https://www.voetbalultras.nl/tuchtcommissie-oordeelt-wedstrijd-zonder-publiek-op-vak-s/

Kort nadat de straf bekend werd gemaakt heeft De Noordzijde een statement naar buiten gebracht:

STATEMENT DE NOORDZIJDE M.B.T. SLUITING VAK S TIJDENS FEYENOORD-SC HEERENVEEN

Kameraden, 

Vandaag maakte de KNVB bekend dat Vak S tijdens de wedstrijd Feyenoord – SC Heerenveen gesloten moet blijven naar aanleiding van vuurwerk dat werd afgestoken bij de thuiswedstrijd tegen PSV in december. 

Uiteraard zijn wij niet blij met de beslissing van de KNVB om Vak S te sluiten. De haat tegen pyro neemt de laatste jaren meer en meer toe, met beroepsclown Michael van Praag voorop. De hoge heren lijken echter maar niet te beseffen dat pyro sfeerverhogend is en dat op de tribune op een enkeling na iedereen het mooi vindt. 

Ook supportershater Jan van Merwijk, notabene coördinator supporterszaken bij Feyenoord, doet nog een duit in het zakje. Van Merwijk stelt dat mensen die vuurwerk afsteken de club en het publiek willen verpesten. Nou, beste Jan, het enige wat met vuurwerk in het stadion bereikt wordt is dat het de sfeer verhoogd. De beelden van pyro op De Noordzijde gaan de gehele wereld over. Op voetballend gebied lukt dit feyenoord door het dramatische spel van de ploeg niet, dus tel uit je winst! 

Wij zullen als groep de wedstrijd tegen SC Heerenveen boycotten. Iedereen in onze groep die een seizoenkaart heeft op een ander vak is solidair met jongens die door de sluiting van Vak S sowieso niet naar de wedstrijd kunnen. Wij willen niemand verplichten om de wedstrijd ook te boycotten, maar zouden het als een goed statement zien wanneer andere supporters uit solidariteit ook thuis blijven.

De Noordzijde

Comments are closed.