Belgische supporters

‘Standard-hooligans vallen Anderlecht-supporters en ambulance personeel aan’

Zaterdag hadden fans van Anderlecht een eetfestijn in het Vlaams-Brabantse Buizingen. Een feest werd dat niet. Enkele hooligans van Standard viel binnen en hield huis. Ook ambulanciers deelden in de klappen. Dat meldt Sportwereld.

In de feestzaal achter de Don Boscokerk hielden RSCA-supporters zaterdag een eetfestijn. Aanhangers van Standard kwamen dat te weten en zakten met 30 à 40 mensen af naar Buizingen. Gewapend met onder meer stokken gingen ze de aanwezigen te lijf.

De politie kwam ter plaatse en wist drie personen te arresteren. Eén fan van Anderlecht moest afgevoerd worden met een ambulance. Ook daar zouden de hooligans hun frustraties hebben op gebotvierd. Ook de feestzaal liep schade op.

De brandweerzone Vlaams-Brabant West laat weten: “Plots werden onze mensen aangevallen door een groep van zeker twintig gemaskerde mannen die plotseling tevoorschijn kwamen. Ze waren gelukkig tijdig ingestapt, en stoven weg om zich in veiligheid te brengen. Op de ziekenwagen zijn een aantal blutsen aangebracht, maar verdere schade is er niet.”

Een ziekenwagen die op de terugweg was van een andere interventie, reed toevallig voorbij en zag een gewonde op de grond liggen. De ambulanciers maakten daarop rechtsomkeer, om het slachtoffer te kunnen helpen. Net toen ze de gewonde in de ziekenwagen hadden geladen, vielen een 25-tal mensen de ziekenwagen aan. Daarbij werd onder meer een deuk geslagen in het koetswerk van het voertuig. De ambulanciers reden daarop weg en brachten het slachtoffer over naar het ziekenhuis.