Nederlandse supporters

Stadionverbod voor minimaal drie Willem II-fans na FC Twente – Willem II

ENSCHEDE – Drie supporters van Willem II zijn tijdens de wedstrijd tegen FC Twente uit het vak gehaald, omdat ze met zogenaamde sterretjes gooiden. Die kwamen vanaf de tweede ring terecht in het kindervak van de thuisclub. De drie krijgen een stadionverbod.

De Willem II-supporters protesteerden in de eerste helft massaal tegen het zogenaamde vuurwerkverbod dat alle clubs en de KNVB vorige week hebben omarmd. Veel fans vinden de fakkels in de stadions sfeerverhogend. De aanhang van Willem II stak massaal sterretjes op en hield een spandoek omhoog. Een enkeling gooide vervolgens de brandende sterretjes naar beneden, waardoor mensen op de eerste ring moesten vluchten.

FC Twente geeft aan dat het onplezierig is verrast door de ‘sfeeractie’. De club sluit niet uit dat meerdere personen in het uitvak via camerabeelden worden geïdentificeerd. De politie en het OM hebben de zaak verder in onderzoek. Enkele uren voor de wedstrijd ontving FC Twente bericht van Willem II dat deze sfeeractie in het uitvak gehouden zou worden. In verband met de veiligheid van de supporters in het vak eronder heeft FC Twente samen met politie en gemeente deze sfeeractie met sterrenflikkers van Willem II verboden. Daar is dus geen gehoor aan gegeven.

Video