Nederlandse supporters

Stadion Feijenoord verhaalt schade in De Kuip op Ajax

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Onderstaande tekst is geschreven door RTV Rijnmond en niet door www.voetbalultras.nl


Stadion Feijenoord gaat de schade die Ajax-supporters zondag hebben aangericht in De Kuip in Rotterdam, verhalen op de Amsterdamse club. De supporters plakten allerlei Ajax-gerelateerde stickers in en rondom het stadion. Ook werd met vuurwerk gegooid, waardoor de wedstrijd korte tijd gestaakt werd.

Welke schade precies allemaal is aangericht, moet nog worden onderzocht. Stadion Feijenoord inventariseert maandag hoe hoog de kosten zijn om de boel te herstellen. Directeur Jan van Merwijk wil verder niet inhoudelijk reageren.

2014

De vorige bekerfinale in De Kuip waarin Ajax stond, was in 2014 tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd werd toen korte tijd stilgelegd, omdat tot twee keer toe massaal vuurwerk en brandende fakkels op het veld werden gegooid.

De politie pakte toen tientallen mensen op voor ongeregeldheden tijdens de wedstrijd. Naast het gooien met vuurwerk werden in het stadion ook andere vernielingen aangericht. De KNVB hield destijds 70 duizend euro in op het bedrag dat de club uit Amsterdam kreeg voor het bereiken van de finale.

Op deze video is te zien dat de stoelen in De Kuip volgeplakt zijn met Ajax-stickers:

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tot volgende keer! #awaydays #lekkerblijvenplakken #ajax #wilaja #bekerfinale

Een bericht gedeeld door @AFCAawaydays (@afcaawaydays) op

Comments are closed.