Overig

Spaanse voetbalbond verbiedt Girona – Barça in Amerika

De RFEF (de Spaanse voetbalbond) steekt een stokje voor het veelbesproken plan om het competitieduel Girona – Barcelona op 26 januari te laten plaatsvinden in de Verenigde Staten. Spaanse media melden dat de RFEF haar standpunt in een brief aan de LFP en FIFA heeft uitgelegd.

De LFP, de organisatie die zorg draagt over de twee hoogste Spaanse competities, nam samen met Girona en Barça het initiatief voor het plan, dat voor veel controverse zorgde.

Maar de Spaanse voetbalbond ziet te veel beren op de weg. In de brief staat dat er nog geen volledige toestemming is vanuit Miami, de beoogde locatie van de wedstrijd, dat de Spaanse clubs nog niet unaniem akkoord zijn met het plan en dat het duel de normen van de competitie zou aantasten en voor ongelijkheid tussen teams zou zorgen.

Ook vanuit de FIFA en de spelers werden al vraagtekens geplaatst bij het plan. FIFA-voorzitter Gianni Infantino uitte openlijk zijn twijfels en spelers van de Spaanse ploegen kwamen bijeen met de spelersvakbond om hun afkeur uit te spreken.

Tekst VI.nl