Buitenlandse supporters

Schalke 04 en FC Nürnberg ruilen van voetbalshirt in Bundesliga wedstrijd

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Tekst en foto’s zijn van Voetbalshirts.com


 

Komend weekend nemen Schalke 04 en 1. FC Nürnberg het tegen elkaar. De supporters van beide clubs hebben al 35 jaar lang warme banden met elkaar. Dit bracht Umbro, dat van beide clubs kledingsponsor is, op het idee om speciale voetbalshirts voor beide clubs te lanceren. Schalke 04 speelt komend weekend in het tenue van FC Nürnberg en Nürnberg doet dat in het tenue van Schalke 04. Een voetbalshirts swap is komend weekend een feit. Ludiek en uniek idee!

FC Nürnberg X Schalke 04 voetbalshirt 2019

FC Nürnberg speelt thuis en speelt dus in een rood voetbalshirt. Qua template heeft dit alle kenmerken van het Schalke 04 thuisshirt van 2018-2019, maar dan met andere kleuren en logo’s. Evenals het tenue van de club uit Gelsenkirchen heeft het special edition shirt een all-over print van gekruiste hamers en lijnen over het shirt. Bovendien bevat het tenue een witte V-hals en een witte band aan de onderkant van de mouwen. De bies is bovendien uitgerust met een rij met Umbro logo’s. Op de borst prijken de logo’s van Umbro en Nürnberg en op het midden van het tenue staat sponsor Nürnberger Verschicherungen.

Schalke 04 X FC Nürnberg voetbalshirt 2019

Het voetbalshirt waarin Schalke 04 speelt tegen FC Nürnberg is gebaseerd op het FC Nürnberg uitshirt van 2018-2019. Dit voetbalshirt is wit met diagonale lijnen, geïnspireerd door de Frankische hark, een symbool van Nürnberg. Waar het uitshirt van Nürnberg bordeaux rode accenten bevat, zijn deze op het special edition tenue van Schalke 04 ingeruild voor blauwe details. De bies aan de onderkant van de mouwen is blauw en bevat ook de Umbro logo’s. Hetzelfde geldt voor een subtiele lijn in de ronde hals. Ook de logo’s van het Engelse sportmerk, de club en Gazprom op de voorkant van het voetbalshirt zijn blauw.

Het is een radicale stap om het voetbalshirt van de tegenstander te dragen in een wedstrijd. Zeker gezien het feit dat beide clubs nog niet veilig zijn. Anderzijds is het een mooie en dappere manier om de vriendschap tussen beide partijen tentoon te spreiden. Alexander Jobst, marketing & communicatiemanager van Schalke 04 reageert: ”Met dit speciale shirt brengen we een ode aan de vriendschappelijke banden tussen 1. FC Nürnberg en onze club. Met Umbro hebben we twee revolutionaire voetbalshirts uitgebracht, echte collectors items voor zowel de fans van Schalke 04 als Nürnberg.

Comments are closed.