Nederlandse supporters

Roda-supporters veroordeeld voor bedreigen Fortuna-fan

Vijf aanhangers van Roda JC zijn veroordeeld voor het afpersen van een Fortuna Sittard-fan. De mannen hebben een taakstraf gekregen.

Het gaat om drie ‘volwassen’ supporters, van 20, 21 en 23 jaar oud, en twee minderjarigen. De twintigers hebben 180 uur taakstraf gekregen, terwijl de jongeren 60 uur aan de bak moeten.
Zitterd on tour
Eind september liep één van de Roda JC-supporters het slachtoffer tegen het lijf bij een kapper in Heerlen. Bij die ontmoeting droeg de Fortuna-aanhanger een trui met de tekst Zitterd on tour, een tekst die veel wordt gebezigd door de harde kern van de Sittardse club. Dat viel verkeerd, omdat Heerlen door menig fan wordt gezien als Roda-terrein.

Trui afgepakt
De Roda JC-aanhanger trommelde wat vrienden op en confronteerde de truidrager met zijn ‘provocatie’. Het slachtoffer zegt dat hij zijn Zitterd-trui moest afstaan en met vuisten is bewerkt, maar de rechter acht dat laatste niet bewezen. Dat ze de trui hebben afgenomen, erkennen de mannen. Om die reden zijn ze veroordeeld voor afpersing.

Streep eronder
Bjorn Jegers, advocaat van het vijftal, wil nu een streep zetten onder het hele verhaal. “Als het aan mij lag, was hun taakstraf wat lager uitgevallen. Maar we schikken ons in het oordeel van de rechter. Wat ons betreft is het klaar nu, de jongens willen graag verder met hun leven.”

Tekst: L1.nl