Nederlandse supporters

RKC Waalwijk verhaalt schade op Ajax

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

RKC Waalwijk gaat de schade die supporters van Ajax zaterdagavond aanrichtten bij het duel in het Mandemakers-stadion verhalen op de Amsterdamse club. Een stuk van de hybride-grasstrook van het hoofdveld, stoeltjes, een toilet en hekwerk liepen averij op.

Om welk bedrag het gaat kon algemeen directeur Frank van Mosselveld maandagmiddag nog niet zeggen. ,,Het gaat om veel verschillende zaken die allemaal eerst getaxeerd moeten worden.” Vooral de schade aan de inloopstrook is volgens Van Mosselveld moeilijk in te schatten. In de zomer verving RKC het kunstgras door echt gras met stroken hybride-gras aan de kanten.

De fans van Ajax protesteerden bij de uitwedstrijd tegen RKC tegen een straf die de UEFA de club oplegde. Fans mogen niet mee naar de uitwedstrijd in de Champions League op 5 november in Londen tegen Chelsea. Dat als sanctie voor de ongeregeldheden bij een eerdere uitwedstrijd tegen Valencia.

De supporters van Ajax staken onder meer fakkels af, waarvan er een paar op het veld belandden. De wedstrijd lag een paar minuten stil. Buiten het stadion werd siervuurwerk afgestoken. De directie van Ajax ontbrak in het Mandemakersstadion.

Tekst geschreven door Brabant Dagblad

 

Comments are closed.