Buitenlandse supporters

‘Return finale Copa Libertadores tussen River Plate en Boca in Bernabéu’

De return van de finale van de Copa Libertadores tussen de Argentijnse ploegen River Plate en Boca Juniors vindt op zondag 9 december plaats in Santiago Bernabéu, zo melden meerdere Spaanse en Argentijnse media donderdag.

Afgelopen dinsdag bracht de Conmebol al naar buiten dat het tweede finaleduel tussen River Plate en Boca Juniors buiten Argentinië zou worden afgewerkt. Onder meer Miami (Verenigde Staten), Asunción (Paraguay) en Genua (Italië) werden als mogelijke gastlocaties genoemd.

Donderdag zouden de FIFA, de Conmebol en de Spaanse bond RFEF een akkoord hebben bereikt om de ‘Superclásico’ in Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid, af te werken. Naar verluidt wordt de aftrap om 20.30 uur verricht en worden supporters van beide ploegen toegelaten.

De wedstrijd tussen aartsrivalen River Plate en Boca Juniors zou afgelopen zaterdag plaatsvinden in het stadion van River Plate, maar werd afgelast na een aanval op de teambus van Boca Juniors.

De bus werd bekogeld door supporters van River Plate en daarbij raakten meerdere spelers van Boca gewond. De wedstrijd zou daarom op zondag alsnog worden gespeeld, maar werd vervolgens tot nader order uitgesteld.

De winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League, plaatst zich voor het WK voor clubs. Daarvoor is onder meer Real Madrid als Champions League-houder al verzekerd van deelname.

Boca Juniors won de Copa Libertadores zes keer en voor het laatst in 2007. River Plate schreef het toernooi drie keer op zijn naam en voor het laatst in 2015.

Het is de eerste keer in de 58-jarige geschiedenis van de Copa Libertadores dat de finale tussen Boca Juniors en River Plate gaat.

Tekst: NU.NL