Nederlandse supporters

Reactie AFCA Supportersclub en Feyenoord op incidenten tijdens mini-klassieker

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De AFCA Supportersclub is een vereniging die vanuit de Ajax-supporters is opgericht en financieel onafhankelijk is van AFC Ajax. De AFCA Supportersclub vertegenwoordigt de fanatiekere Ajax-supporters.

Iedereen heeft het ongetwijfeld meegekregen, de incidenten tijdens Ajax (O19) en Feyenoord (O19). De AFCA Supportersclub had het volgende te zeggen over de wedstrijd die gisterenmiddag werd gestaakt op Sportpark de Toekomst:

De mini-klassieker en tevens kampioenswedstrijd op De Toekomst is vanmiddag definitief gestaakt.

Het duel tussen de jeugdelftallen onder 19 jaar werd na een half uur stilgelegd toen er, vanuit het vak waar overwegend familieleden van de Rotterdamse spelers zaten, werd geprovoceerd richting het Ajax-publiek.

Naar verluidt maakten de personen die begonnen met uitdagen zich meteen uit de voeten. Na enige woorden over en weer was de situatie snel gesust door onze eigen aanhang.

Het is te betreuren dat de media meteen berichten over ongeregeldheden. De tijdelijke ophef was van korte duur en de families, waaronder ook kinderen, zijn geen moment in gevaar geweest.

Wat ons betreft was de rust daarna snel teruggekeerd en had de wedstrijd uitgespeeld kunnen worden. Jammer!

Op de officiële website van Feyenoord was de volgende tekst te lezen:

Kampioenswedstrijd Ajax O19 – Feyenoord O19 definitief gestaakt

Zaterdagmiddag is de kampioenswedstrijd Ajax O19 – Feyenoord O19 op sportpark De Toekomst in Amsterdam na 33 minuten spelen gestaakt. Dat besluit werd genomen nadat de wedstrijd werd stilgelegd vanwege een escalatie op één van de tribunes, toen meegereisde familieleden van Feyenoord-spelers werden belaagd. De stand was op dat moment nog 0-0.

De spelers en stafleden van beide ploegen zijn bij het tijdelijke stilleggen allemaal naar binnen gegaan. Binnen werd door Feyenoord vastgesteld dat de veiligheid van spelers, familieleden van spelers en andere genodigden van Feyenoord niet gewaarborgd kon worden. Daarop werd besloten om de wedstrijd definitief te staken. Alle aanwezige betrokkenen van Feyenoord hebben uiteindelijk veilig en ongedeerd het sportpark kunnen verlaten.

Verdere informatie over of, wanneer en waar de wedstrijd verder uit- of overgespeeld zal worden, volgt later.

 

 

Comments are closed.