Nederlandse supporters

Protestactie door Heracles-supporters; eieren én een kip op het veld

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het onderstaande artikel is afkomstig van Tubantia.nl. Het artikel is niet geschreven door Voetbal Ultras. Wij staan 100% achter elke actie die tegen het moderne voetbal strijdt! 

ALMELO – Een gedeelte van de aanhang van Heracles Almelo heeft zich zondagmiddag van hun slechtste kant laten zien. Het duel tegen Heerenveen, dat enkele minuten onderweg was, werd bruut verstoord toen het veld werd bekogeld met tientallen eieren. Even later lieten de fans zelf een kip over het veld lopen.

Dit alles uit protest tegen de stadionnaam Erve Asito. Bij de opkomst hing er in het bewuste vak achter het doel van Janis Blaswich ook al een spandoek met de tekst ‘Wij zijn niet blei’. De wedstrijd moest even worden stilgelegd toen de kip over het veld paradeerde.  Verdediger Dario van den Buijs probeerde de kip te vangen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk haalde een steward het beest van het veld. De actie van het bewuste vak werd door de overige fans in Almelo beantwoord met een luid fluitconcert van afkeuring. 

 

Comments are closed.