Nederlandse supporters

Politie voorkomt mogelijke confrontatie tussen Feyenoord en Ajax supporters

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Na een wedstrijd tussen het eerste elftal van Swift en de amateurs van Feyenoord heeft de politie heeft een confrontatie tussen supporters weten te voorkomen. De supporters van Feyenoord provoceerden met vuurwerk en antisemitische leuzen. De politie geeft aan dat dit incident de gesprekken over het toelaten van uitfans de Klassieker bemoeilijkt.

Update: De politie geeft aan dat bij het incident ook Ajaxsupporters aanwezig zijn geweest. ‘Waar er twee vechten hebben er twee schuld’, aldus een woordvoerder van de politie. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat ook Ajaxsupporters hebben geprovoceerd na de wedstrijd. De politie gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd.

‘De wedstrijd was een heel leuke pot, zonder vijandigheid’, vertelt een woordvoerder van Swift. Het duel begon om 14.30 uur en eindigde in een 2-3 overwinning voor Feyenoord. Na afloop begonnen de Feyenoordsupporters echter te provoceren, melden woordvoerders van Swift en de politie.

Vuurwerk
Op beelden die AT5 toegestuurd kreeg, is te zien dat supporters vuurwerk afsteken en antisemitische leuzen zingen op het terrein van Swift op het Olympiaplein in Zuid. Swift bevestigt dat dit om Feyenoordsupporters gaat.

De politie rukte met meerdere eenheden uit, ook waren politiehonden aanwezig. De politie heeft geprobeerd de rust te bewaren. Voor zover bekend is het daardoor ook niet tot een harde confrontatie gekomen tussen verschillende supportersgroepen gekomen. Er zijn geen mensen aangehouden.

Ruiten ingegooid
‘We kregen van de spelers en technische staf van Feyenoord door dat dit mensen waren die normaal nooit meereizen’, laat Swift weten. ‘Het ging om een kleine groep. De politie heeft goed opgetreden en alles goed begeleid.’ De club wil geen aangifte doen.

Wel zijn er twee ruiten van de spelersbus van Feyenoord ingegooid. De politie gaat nog onderzoeken of dit door de aanwezige Ajaxfans is gedaan. ‘We vinden het spijtig dat de ruiten zijn ingeggooid’, aldus Swift. ‘Zoiets hoort niet.’

Uitsupporters bij de Klassieker
Al langere tijd zijn de supportersverenigingen van Ajax en Feyenoord en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam in gesprek over de mogelijkheid tot uitsupporters bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Die zijn nu al meer dan tien jaar niet meer welkom. Het incident van vandaag heeft mogelijk dus gevolgen voor deze gesprekken.

Bovenstaande tekst door At5.nl

Foto’s

Een groep Ajax-hooligans die zich verzameld hebben.
De ruiten van de bus die door gegooid zijn

Comments are closed.