UPDATE: politie van tribune afgeslagen door hooligans bij Engeland – Hongarije

De WK kwalificatie wedstrijd tussen Engeland en Hongarije is op de tribune uit de hand gelopen. Duizenden Hongaarse fans zijn hun land achterna gereisd naar Londen. En met hen ook nog een grote groep Poolse-hooligans.

De agressieve sfeer begon al bij het begin van de wedstrijd toen de Engelse spelers, zoals gebruikelijk is in Engeland, gingen knielen tegen racisme. Dit werd namelijk vocaal afgekeurd door de uitsupporters. Net zoals bij de wedstrijd tussen beide teams in Hongarije gebeurde.

Onrust op de tribunes
Volgens getuigen zouden de groep hooligans de confrontatie hebben gezocht met stewards op de tribune. Al snel kregen de stewards bijval van de politie, die met extra mankrachten aanwezig waren. Maar zoals op de beelden is te zien, kreeg de politie de hooligans in het uitvak niet onder de controle. Zij waren zelfs genoodzaakt het vak uit te vluchten terwijl er op ze in werd geslagen.

Update 13 oktober – 11:00
Er zijn nieuwe beelden opgedoken vanuit het vak waar de gevechten losbraken. Hierop is nog duidelijker te zien hoe zwaar de Engelse politie het had. De Engelse media spreken van een schande wat er is gebeurd. Het is nog onduidelijk of er supporters zijn aangehouden.