Nederlandse supporters

Play-off duels staan garant voor actie: ongeregeldheden in Waalwijk en Rotterdam

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Na afloop van de wedstrijden tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam en De Graafschap was het onrustig bij beide stadions. De politie en zelfs de Mobiele Eenheid moesten ingrijpen om te zorgen dat de situatie niet uit de hand liep en zij deelden daarbij enkele klappen uit.

De Mobiele Eenheid komt in actie in het stadion

Op het moment dat Sparta en De Graafschap aan hun eerste finale van de play-offs begonnen, moest de ME in Waalwijk beginnen met handhaven. Daar was de wedstrijd RKC – Go Ahead Eagles net afgelopen en was niet iedereen van plan rustig naar huis terug te keren. De Stentor schrijft dat de supportersgroepen van RKC en Go Ahead bij het Mandemakers Stadion uit elkaar moesten worden gehouden en dat er met stenen zou zijn gegooid. De ruit van een supportersbus sneuvelde hierbij.

Een bekogelde bus van Go Ahead Eagles

De ME voorkwam dat de twee groepen elkaar troffen en er werden door de politie charges uitgevoerd om de rust enigszins terug te brengen. Er is niemand opgepakt. “Dit soort incidenten vindt jammer genoeg plaats bij wedstrijden waar veel op het spel staat”, zegt een politiewoordvoerder tegen de krant. Het duel eindigde in 0-0 en daardoor staat komende dinsdagavond in Deventer bij de return nog veel op het spel.

De Mobiele Eenheid buiten het stadion

Rotterdam

Ook in Rotterdam was het later op de avond onrustig na afloop van het duel tussen Sparta en De Graafschap, dat in blessuretijd eindigde in een 1-2 zege voor de ploeg uit Doetinchem. De politie moest hier na de wedstrijd supporters van beide clubs uit elkaar zien te houden, zo meldt De Gelderlander.

Er werd gesproken over een “grimmige sfeer”. De ME deelde enkele klappen uit en voorkwam daarmee erger, omdat de supporters van De Graafschap vervolgens vertrokken. In het stadion zelf was het ook korte tijd onrustig. Er werden opstootjes gemeld, waarbij één man over een reling is gevallen. De politie zegt tegen de krant dat dit een ongeluk was. Het slachtoffer zou beenletsel hebben opgelopen. Hoe het nu met hem gaat, is onduidelijk.

Tekst door fcupdate.nl 

Comments are closed.