Stop het onnodig staken van voetbalwedstrijden door ongevaarlijke voorwerpen op het veld

Als liefhebber van dit mooie spel roepen wij op tot actie! Het Nederlandse profvoetbal wordt namelijk compleet om zeep geholpen door de huidige regelgeving van de KNVB. En daarom staan wij op. En daar hebben wij hulp van de Nederlandse voetballiefhebber bij nodig. Teken de petitie tegen het onnodig staken van voetbalwedstrijden!

Teken nu de petitie!

Wat is er aan de hand?
Op 6 april liep Davy Klaassen een hoofdwond op tijdens De Klassieker nadat hij door een voorwerp geraakt werd. Het blijkt het startschot van een totaal doorgeslagen en ongefundeerd staken van voetbalwedstrijden waardoor het middel inmiddels het doel compleet voorbij is geschoten.

Wekelijks worden voetbalwedstrijden stilgelegd vanwege plastic bekers en flesjes, die soms niet eens het daadwerkelijke speelveld halen. Geen speler die zich onveilig voelt. Geen scheidsrechter die de wedstrijd uit de hand voelt lopen. Deze totalitaire onzin moet NU stoppen.

Wat willen we?
Voor iedere voetbalsupporter, van fanatiek tot toerist, moet een voetbalwedstrijd een feest zijn én blijven. En daar draagt de huidige regelgeving niet aan bij. Op dit moment wordt iedere wedstrijd stilgelegd wanneer een voorwerp op het veld terechtkomt. Of dit nu een verdwaalde plastic beker, fakkel of papieren vliegtuig is. Het mag niet zo zijn dat een individu, bewust of onbewust, totale controle over een stadion heeft. Daarom willen we dat de politiek deze regel van de KNVB herziet en aanpast.

Het is prioriteit nummer één dat spelers zich te allen tijde veilig voelen in en rondom het stadion. Daarom willen wij dat wedstrijden alleen nog maar gestaakt worden als de veiligheid van spelers, de arbitrage of supporters in het geding is. Het is aan de scheidsrechter en aan de veiligheidsmensen om dit te beoordelen.

Het doel
Ons doel is om minimaal 40.000 handtekeningen op deze petitie te krijgen. De politiek moet zich dan buigen over deze kwestie, zo schrijft het Burgerinitiatief voor. Wij willen dat iedereen zich in en rondom het speelveld veilig voelt, maar er moet wel gewoon gevoetbald kunnen worden. Genoeg is genoeg. Stop het onnodige staken van voetbalwedstrijden!

Teken nu de petitie!


Deel de petitie via je Instagram story!

– Sla de de onderstaande foto op, plaats hem in je story en link direct naar de petitie via voetbalultras.nl/teken of petities.nl/petitions/staak-voetbalwedstrijden-niet-voor-ongevaarlijke-voorwerpen