Nederlandse supporters

Organisatie De Verre Bergen pompt 24,5 miljoen euro in nieuw stadion Feyenoord

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Stadion Feijenoord  heeft een forse kapitaalinjectie binnen: de steenrijke goede doelenclub De Verre Bergen steekt 24,5 miljoen euro in het nieuwe stadion. Dat heeft het projectbureau vanmiddag bekend gemaakt.

De ideële organisatie krijgt in ruil hiervoor 3.884 zitplaatsen voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar uit Rotterdam-Zuid in de toekomstige voetbaltempel. ,,Deze bijdrage vormt tevens een belangrijke bijdrage aan de financiering van het nieuwe stadion.‘’

,,Met het Vak van Zuid zal Feyenoord beschikken over het grootste maatschappelijke programma voor wedstrijdbezoek in Europa. Op jaarbasis zullen ruim 65.000 zitplaatsen beschikbaar zijn voor kinderen uit de buurt. Deze samenwerking past goed binnen onze doelstellingen gericht op sociale cohesie en nauwer contact met de inwoners van Rotterdam Zuid”, zegt directeur Jan de Jong van Feyenoord.

,,Het is een fantastische manier om Feyenoord te verbinden met de wijken rond het nieuwe stadion. En dat is van belang, want de toekomst van Feyenoord ligt ook bij deze kinderen.” De Jong vult aan: “Dit is een mooie vorm van (alternatieve) financiering. Grote stappen maken en tegelijkertijd maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiervan zullen we nog meer moois gaan zien.”

Impressie Feyenoord City. © OMA

Tekst: AD Rotterdam.

Comments are closed.