Nederlandse supporters

Onrust in en buiten Grolsch Veste na FC Twente – Go Ahead Eagles

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

ENSCHEDE – Het was na de schaamtevolle uitschakeling in de beker nog lang onrustig bij De Grolsch Veste. Supporters van FC Twente verzamelden zich voor de hoofdingang. Ze waren boos, om meerdere redenen.

De wedstrijd was net afgelopen, de vernedering tegen Go Ahead Eagles (2-5) een feit. Voor de hoofdingang verzamelden zich steeds meer supporters van FC Twente. In stilte wachtten ze. Een enkeling schreeuwde dat de spelers zich moesten schamen. Een harde knal klonk. De grootste groep was pissig op de fans van Go Ahead Eagles, die met tientallen op de hoofdtribune zaten.

Het waren familieleden van spelers en mensen die met een businesskaart binnen waren gekomen. Volgens de thuisfans waren ze provocerend geweest en klonken er bovendien vuurwerkgeluiden uit het uitvak. Wat allemaal tegen het zere been van de Tukkers was.

De hoofdingang van De Veste werd meteen hermetisch afgesloten. Politiehonden werden blaffend uit een wagen gelaten en politie ter paard hield de fans tegen en op afstand. Af en toe was er wat beweging, maar tot een echte oproer kwam het niet. Toeschouwers die nog binnen waren, werden via de tribunes richting de zij-ingangen naar buiten geleid, maar konden tot ruim een uur na de wedstrijd niet bij hun auto’s.

In stilte vertrokken

De spelers van FC Twente lieten zich niet zien buiten het stadion. Ook andere kopstukken van de club kozen een andere route naar buiten. De spelersbus van Go Ahead Eagles kon geen kant op, terwijl zij juist weer vrolijke berichten kregen uit Deventer, waar dolblije fans de bekerhelden van de avond stonden op te wachten. De Go Ahead-supporters die in Enschede waren geweest om hun ploeg aan te moedigen, waren al lang in stilte per bussen vertrokken.

Bij FC Twente baalden ze als een stekker van de onrust, die deed denken aan vervlogen tijden. „De club betreurt het dat de hoofdingang uit voorzorg is afgesloten, dat past niet bij een thuiswedstrijd van FC Twente”, sprak een woordvoerder van de club.

Tekst door Fardau Wagenaar  (Tubantia)

Comments are closed.