Omgeving uitvaartcentrum waar Polletje ligt opgebaard benoemd tot veiligheidsrisicogebied

Onderstaande tekst is geschreven door AT5.

Burgemeester Halsema heeft de omgeving van het uitvaartcentrum waar Ajaxhooligan ‘Polletje’ ligt opgebaard benoemd tot veiligheidsrisicogebied. Hij werd donderdag 4 maart in Zuidoost op straat doodgeschoten. Het besluit is genomen omdat de politie aanwijzingen heeft dat tientallen harde kern supporters van Ajax voornemens zijn om vanmiddag afscheid van hem te nemen. Daarbij zijn er ook aanwijzingen dat de fans zwaar vuurwerk willen gaan afsteken. Dat illegale vuurwerk zou in België zijn gekocht. Het uitvaartcentrum is in de Eudorinastraat in Noord.

“Het is op basis van eerdere sfeeracties, entrada’s en corteo’s – georganiseerd door deze
harde kern supporters – zeer aannemelijk dat zij gebruik zullen maken van zwaar illegaal
vuurwerk zoals zogenoemde nitraatbommen en cobra’s’, is te lezen in het besluit van de Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier en korpschef. 

“Dit type vuurwerk heeft een zeer grote explosieve kracht waardoor dit grote risico’s met zich
meebrengt voor deelnemers aan het afscheid, passanten, omwonenden en de aanwezige
politie.”

De supporters zouden van plan zijn om tussen 13 en 14 uur afscheid te komen nemen. Op social media is te lezen dat de uitvaart van Polletje morgenmiddag is op de Nieuwe Ooster in de Watergraafsmeer.

Bij het uitvaartcentrum en omliggende straten staan veel politieauto’s en busjes van de Mobiele Eenheid. Het besluit ging in werking om 11 uur en is geldig tot 16 uur.