De Duitse politie heeft vrijdag zeven Nederlandse voetbalsupporters tegengehouden aan de grens met Duitsland en teruggestuurd naar Nederland. Ze waren op weg naar Hamburg voor de EK-kwalificatievoetbalwedstrijd van Oranje tegen Duitsland.

Het busje waarmee de supporters reisden werd doorzocht; de politie vond een joint en twee stuks niet toegestaan vuurwerk. De Duitse politie had van de Nederlandse politie begrepen dat er in de groep zogenoemde probleemfans zaten die bekend staan als gewelddadig. De aangehouden personen zijn tussen de 22 en 43 jaar oud.

Het vuurwerk dat de Duitse politie in beslag heeft genomen.

Nederlandse hooligans in Duitsland

De zeven aangehouden fans waren niet de enige Nederlandse hooligans die interesse bleken te hebben in de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland in Hamburg. Al vroeg in de middag was er een grote groep Nederlandse hooligans aanwezig in Duitsland. Volgens het Instagram account Gruppaof waren er hooligans van Cambuur, PSV, Groningen, De Graafschap, Fortuna Sittard en PEC Zwolle afgereisd naar Hamburg.

Nederlandse-hooligans in Hamburg

Het gebeurt tegenwoordig vaker dat Nederlandse hooligangroepen, net zoals buitenlandse hooligans, samen optrekken tijdens interlandwedstrijden. Tijdens de wedstrijd tussen Nederland – Engeland in 2018 was er ook een grote groep hooligans aanwezig van verschillende Nederlandse clubs. Toen waren o.a.  Vitesse, PEC Zwolle en FC Groningen samen in Amsterdam.

Comments are closed.