Nederlandse supporters

NEC-fans plaatsen doodskist bij De Goffert

NIJMEGEN – Een paar honderd NEC-fans hebben zondagavond een doodskist voor de hoofdingang van De Goffert in Nijmegen geplaatst. Ze hebben hun club doodverklaard en namen zo afscheid.

In een bericht op diverse fanpagina’s werden supporters zaterdag opgeroepen om naar de ‘uitvaart’ te komen.

Naast en op de kist legden NEC-fans zondagavond bloemen, shirtjes en sjaals. Ook werden er kaarsen aangestoken.

Rouwkrans uit Arnhem

Aanhangers van aartsrivaal Vitesse legden eerder op de dag al een krans voor het Goffertstadion. ‘Net als de harde kern nu ook de club dood’, stond er op de rouwlinten.

Meer daarover lees je hier: https://www.voetbalultras.nl/vitesse-supporterss-leggen-rouwkrans-bij-aartsrivaal-nec/

Aanleiding voor de ludieke acties zijn de teleurstellende resultaten van NEC. De Nijmegenaren verloren dit seizoen al zeven keer.

‘Niets doen is geen optie’
Volgens een woordvoerder van de supportersvereniging HKN is ‘deze eerste ludieke actie tegen het wanbeleid van de club. We willen de raad van commissarissen, Stak en investeerders wakker schudden. Die mogen er allemaal uit.’ De woordvoerder denkt dat zij in hun eigen belang denken en niet aan het clubbelang, aldus de woordvoerder tegenover De Gelderlander. ‘Niets doen, is geen optie.’

NEC degradeerde in 2017 naar de eerste divisie, waar ze momenteel op de elfde plek staan. Het lukt hen daarom niet om terug te keren naar de eredivisie.

Tekst: Omroep Gelderland