Nederlandse supporters

MVV-supporters boycotten Roda – MVV

De volgende regels hebben de MVV-supporters doen besluiten dat er geen supporters naar de derby tegen Roda JC gaan:

Er zou een dubbele fouillering plaatsvinden voor de supporters van MVV. Alle supporters worden gecontroleerd op ID en foto. Er mogen geen camera’s worden meegenomen. Vlaggen en spandoeken zijn ook verboden. Ook waren er maar 400 kaarten beschikbaar gesteld voor de supporters uit Maastricht terwijl er plek is voor 1000 uitsupporters.

Tekst supportersvereniging MVV:

MVV supporters solidair!

De Supportersclub MVV, Angel-side, Trepke-B en Veer zien MVV zijn solidair met MVV supporters die geen uitkaart voor de wedstrijd Roda JC – MVV Maastricht krijgen. De verschillende supportersbewegingen slaan de handen in één en maken een gezamenlijk statement door de uitwedstrijd te boycotten.

De boycot komt naar aanleiding van het bericht dat MVV-supporters slechts 400 kaarten krijgen terwijl het uitvak een gegarandeerde capaciteit van 1000 man heeft. Zowel het bestuur van MVV Maastricht als de lokale veiligheidsinstanties drongen bij Roda JC aan op meer kaarten. Deze oproep kreeg geen gehoor bij het stugge bestuur van de club uit Kerkrade.

Waar de beperking op gebaseerd is blijft een raadsel. Het vermoeden bestaat dat het bestuur nog gefrustreerd is omdat Roda de eerste club was die geconfronteerd werd met het nieuwe toegestaan maximum aantal uitbezoekers in de Geusselt vanwege nieuwe veiligheidsrichtlijnen. Zoals ook FC Twente helaas moest ondervinden.

Het doel van deze boycot is solidariteit met supporters te tonen die geen kaarten voor het uitvak kunnen bemachtigen. Daarom zoeken we samen naar alternatieven. We gaan samen of we gaan niet!

Tekst boven: Awaydays NL