Nederlandse supporters

“Merendeel ADO-fans wil geen uitsupporters van Ajax in Den Haag”

Het overgrote deel van de ADO-supporters wil voorlopig geen uitfans van Ajax in Den Haag. Dat zegt voorzitter Jacco van Leeuwen van supportersvereniging Haagsche Bluf in aanloop naar de wedstrijd ADO Den Haag – Ajax die zondag in het Cars Jeans Stadion wordt gespeeld.

ADO en Ajax spelen al jaren onderlinge duels zonder fans van de bezoekende club. Die maatregel is genomen nadat hooligans van Ajax in 2006 een honk van ADO-fans gewelddadig binnenvielen. Burgemeester Pauline Krikke wil daar in de toekomst wel verandering in brengen, maar volgens Van Leeuwen zit het merendeel van de ADO-fans daar niet op te wachten.

“Bij de bestorming van het supportershome hebben acht fans letterlijk de dood in de ogen gekeken”, zei Van Leeuwen in het programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. “Vooralsnog zegt de meerderheid van onze achterban dat we niet eens het gesprek moeten aangaan met Ajax-supporters. Die wens leeft niet alleen bij onze vereniging, maar ook bij andere supportersgroepen.”

“Een kansloze missie”

Toch dreigen Ajax-supporters zondag wel naar Den Haag te komen. Zo’n 250 fans willen demonstreren bij het Haagse stadhuis. Ze zijn woedend dat ze volgende week woensdag het bekerduel van hun club tegen SVV Scheveningen ook niet mogen bijwonen. “Een kansloze missie”, reageert Van Leeuwen. “Er geldt op dat moment een noodverordening, dus toestemming om te demonstreren zullen ze niet krijgen.”

Luister hier naar het interview met Jacco van Leeuwen op Den Haag FM.

 

Tekst en audio: Den Haag FM