Layout A

Layout A (slider)

Afbeelding

Opnieuw explosies in Rotterdam, weer een Feyenoord-cafe als doelwit

ROTTERDAM – Voor de tweede keer deze week is een café in Rotterdam-Zuid beschadigd geraakt na een ontploffing. In de nacht van donderdag op vrijdag raakte café The Hide Away op het Kreekplein beschadigd na een brand die ontstond door een ontploffing. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Beide cafés staan te boek als plekken die door supporters van Feyenoord worden bezocht. Of er verband is tussen de twee ontploffingen met de wedstrijd Feyenoord-Ajax aanstaande zondag wordt nog onderzocht.

In de Forelstaat in Hoogvliet raakte de portiek van een flat flink beschadigd door een ontploffing. Getuigen spreken op sociale media van een enorme knal door een vuurwerkbom.

Ook in de Rotterdamse wijk Schiebroek was een ontploffing. Daarbij was schade aan meerdere woningen in de De Blecourtstraat en moesten enkele bewoners tijdelijk elders ondergebracht worden.

De eerste bom ging af om 01.25 uur op het Kreekplein in het zuidelijke deel van de stad. Een Feyenoord-café was doelwit. Om het vuur dat na de ontploffing was ontstaan te blussen, heeft de brandweer een deel van het plafond gesloopt.

Het tweede explosief ging 25 minuten later af in een flat in Hoogvliet. Het lag in het portiek, dat beschadigd raakte. Enkele buitendeuren van de benedenwoningen hebben ook schade opgelopen. Meerdere woningen werden tijdelijk ontruimd.

De derde bom ging om 03.00 uur af in de wijk Schiebroek. Ook daar was een explosie in een portiek van een flat en werden bewoners van een paar woningen geëvacueerd.

Tekst: NOS & Telegraaf
Afbeelding ter illustratie

Bekijk meer
Afbeelding

Eigenaar van bekend Feyenoord-café kapot na aanslag met vuurwerkbom

Het onderstaande artikel is afkomstig van Sportnieuws.nl

De eigenaar van café ‘t Haantje snapt er niets van: wie wil zijn café zo graag vernietigen dat er in de nacht van dinsdag op woensdag een enorme vuurwerkbom is neergelegd en afgegaan. Resultaat: enorme schade aan het gebouw. Minstens 5 grote ramen én de ingang zijn flink beschadigd. Het café in Rotterdam Lombardijen is al jaren een bekend Feyenoord-café en dus is de link met Feyenoord-Ajax van komend weekend snel gelegd.

Eigenaar Willem Bollaart (69) begrijpt het niet. “Boze klanten hebben we niet gehad. We zijn net 6 dagen weer open en het is alleen nog maar gezellig geweest op het terras. Vijanden heb ik ook niet. Ik heb echt geen idee”, zegt hij tegen het AD. Of er een verband kan zijn met Feyenoord-Ajax, de wedstrijd die komende zondag wordt gespeeld? Bollaart: “Dat zei de politie ook al. Ik kan het me niet voorstellen. Maar ja, iets anders kan ik me óók niet voorstellen. Het is gewoon vreselijk.”

Stamcafé van Ernst Happel
‘t Haantje is al decennialang een legendarisch Feyenoord-café, en was ooit de stamkroeg van trainer Ernst Happel. Nog altijd kijken veel fans er de uitwedstrijden van Feyenoord, en verzamelen ze zich er voor thuiswedstrijden om daarna naar het stadion te gaan. ‘t Haantje staat in Rotterdam-Zuid bekend als een gezellig en gemoedelijk eetcafé.

‘Wie doet ons dit aan?’
“We zijn net weer open na 10 maanden sluiting door corona, en dan gebeurt dit. Dit was gewoon een aanslag. De deur ligt eruit, 4 of 5 grote ramen zijn kapot. Maar de emotionele schade is ook heel groot. Wie doet dit ons aan?”

Tekst: Sportnieuws.nl
Artikelfoto ter illustratie

Bekijk meer
Video

Twente-fans zorgen voor pitch invasion in de Grolsch Veste

Precies twee jaar geleden werd FC Twente kampioen in de Keuken Kampioen Divisie. Vele fans probeerden het veld te bereiken, maar door de ijzeren pinnen die dit horen te voorkomen (zijn inmiddels verwijderd), is één fan zelfs een vinger verloren.


Waar de kleine groep fans, die als eerst het veld bereikten een feestje met elkaar aan het vieren waren, besloten de spelers bij dit feest aan te sluiten. Uiteindelijk is de huldiging twee keer stilgelegd vanwege supporters die opnieuw het veld op renden.

Bekijk meer
Afbeelding

Belgische voetbalclubs unaniem achter komst BeNeLiga

Volgens het Algemeen Dagblad staan de Belgische voetbalclubs uit de Pro League unaniem achter achter de komst van een gecombineerde competitie met Nederland, de BeNeLiga. Vijf teams uit België en zes teams uit Nederland zitten al sinds 2019 met elkaar aan tafel om te praten over deze nieuwe opzet. De teams zagen genoeg reden om de opzet serieus te bespreken na een onderzoek van Deloitte.

Vanuit Nederland zijn de topteams ook bezig met de NeNeLiga schijft het AD: ”Vanuit Nederland zijn Ajax, AZ, FC Utrecht, Feyenoord, PSV en Vitesse nauw betrokken bij het traject, België wordt vertegenwoordigd door Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Racing Genk en Standard Luik. Uit onderzoek van Deloitte bleek dat de nieuwe competitie potentieel aanzienlijk waardeverhogend zou zijn voor de clubs die in zo’n BeNeLiga zouden uitkomen. Ook zou het gehele Belgische en Nederlandse profvoetbal er zowel sportief als financieel baat bij hebben. Zo zouden de totale inkomsten met zo’n 300 miljoen stijgen, naar 1,3 miljard euro.”

In België zijn ze enorm positief over de het concept is te lezen in het artikel van het AD: ”De leden van Pro League, de organisatie die verantwoordelijk is voor de hoogste Belgische competitie, schaarden zich dinsdag unaniem achter een principe-akkoord over “de richting voor de toekomstambitie” voor het profvoetbal in België. ,,Deze toekomstambitie is gestoeld op respect voor de sportieve aspiraties voor de topclubs en de behoefte aan economische stabiliteit voor de overige professionele clubs. Er is een unaniem draagvlak om de mogelijke realisatie van de Beneleague alle kansen te geven. Het management van de Pro League zal vanaf nu hierin een actieve rol opnemen”, staat in een verklaring.”

De elf initiatiefnemers gingen vorig jaar in gesprek met de UEFA, onder meer om de mogelijke verdeling van de Europese tickets te bespreken als het tot een gecombineerde competitie komt. Vanwege de coronapandemie duurt het traject langer dan aanvankelijk beoogd.

De overkoepelende supportersverenigingen in Nederland en België hebben zich uitgesproken tegen de komst van een BeNeLiga. Ze hebben niet alleen praktische bezwaren, zoals de langere reisafstanden, maar ze zijn ook bang dat de ‘eigen’ voetbalcultuur wordt geschaad.

Bron: Algemeen Dagblad

Artikel foto: Twitteraccount van @MartijnSchwill

Bekijk meer
Afbeelding

Omgeving uitvaartcentrum waar Polletje ligt opgebaard benoemd tot veiligheidsrisicogebied

Onderstaande tekst is geschreven door AT5.

Burgemeester Halsema heeft de omgeving van het uitvaartcentrum waar Ajaxhooligan ‘Polletje’ ligt opgebaard benoemd tot veiligheidsrisicogebied. Hij werd donderdag 4 maart in Zuidoost op straat doodgeschoten. Het besluit is genomen omdat de politie aanwijzingen heeft dat tientallen harde kern supporters van Ajax voornemens zijn om vanmiddag afscheid van hem te nemen. Daarbij zijn er ook aanwijzingen dat de fans zwaar vuurwerk willen gaan afsteken. Dat illegale vuurwerk zou in België zijn gekocht. Het uitvaartcentrum is in de Eudorinastraat in Noord.

“Het is op basis van eerdere sfeeracties, entrada’s en corteo’s – georganiseerd door deze
harde kern supporters – zeer aannemelijk dat zij gebruik zullen maken van zwaar illegaal
vuurwerk zoals zogenoemde nitraatbommen en cobra’s’, is te lezen in het besluit van de Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier en korpschef. 

“Dit type vuurwerk heeft een zeer grote explosieve kracht waardoor dit grote risico’s met zich
meebrengt voor deelnemers aan het afscheid, passanten, omwonenden en de aanwezige
politie.”

De supporters zouden van plan zijn om tussen 13 en 14 uur afscheid te komen nemen. Op social media is te lezen dat de uitvaart van Polletje morgenmiddag is op de Nieuwe Ooster in de Watergraafsmeer.

Bij het uitvaartcentrum en omliggende straten staan veel politieauto’s en busjes van de Mobiele Eenheid. Het besluit ging in werking om 11 uur en is geldig tot 16 uur.

Bekijk meer

AFCA supportersclub haalt hard uit naar Brobbey

De AFCA Supportersclub, een erkende supportersvereniging van Ajax heeft gisteren snoeihard uitgehaald naar Brian Brobbey. In de verklaring wordt hij onder andere een ‘ondankbare klootzak’ en een ‘rat’ genoemd. Vandaag verscheen ook nog in het nieuws dat Brobbey in het geheim al weken geleden in het stadion van Leipzig aanwezig was. Ook houdt Ajax geen geld over aan de 19-jarige spits. De frustratie is dus ergens te begrijpen.

De volledige verklaring van de AFCA Supportersclub:

Brian Brobbey, het Ajax shirt niet waard

Brian, je bent slechts 19 jaar oud en staat bekend als een groot talent uit de jeugdopleiding van Ajax. Al sinds 2010 bij de club, de club waar je alles aan te danken hebt. Ondanks dat, heb je toch een mes in de rug gestoken van Ajax en loop je transfervrij de deur uit. Je levert Ajax geen cent op en dat doet je helemaal niks.

Ook jij bent zo dom en naïef geweest om in de trucjes te trappen van Rioolrat Raiola. Er hing notabene nog een doek voor je in de Johan Cruijff ArenA met de tekst: ‘’Brobbey nog een jaar’’, maar het deed je allemaal niks, jij had je besluit toch al genomen. Het verhaal ging nog rond dat je zou bijtekenen, maar wij wisten wel beter. Je naïeve en onverschillige houding sprak boekdelen. Er zijn talloze voorbeelden van voetballers die dezelfde verkeerde beslissing hebben genomen en verkeerd terecht kwamen. Hebben de voorbeelden van Justin Kluivert en Ouasim Bouy je niet wakker gemaakt? Schijnbaar niet. Dan moet je het maar ervaren om erover mee te praten. Laat dit nogmaals een voorbeeld zijn voor andere jeugdvoetballers, ga niet in zee met die rioolrat.

Het Ajax-shirt dragen moet je verdienen, je moet er trots op zijn, iets wat jij totaal niet bent en niet uitstraalt. Jarenlang bij Ajax gespeeld en kansen gekregen op jonge leeftijd, maar een blijk van waardering is ver te zoeken. Na je debuut tegen Fortuna Sittard gaf je nog aan dat je bij Ajax zou blijven en uitgerekend na de thuiswedstrijd tegen Young Boys wordt je transfer bekend gemaakt. We kunnen je niet anders beschrijven dan een ondankbare klootzak. Jij bent het levende bewijs dat clubliefde bij (jeugd)spelers steeds minder voorkomt. Ondanks dat de ervaren spelers Davy en Dušan je proberen te behoeden voor deze fout trek jij toch je eigen plan.

We hopen dan ook dat je geen minuut meer zal maken in ons mooie Ajax-shirt, niet in het eerste, maar ook niet in Jong Ajax. Het enige wat we je gunnen is individueel trainen op het achterste veldje van De Toekomst. Maar eigenlijk vinden we dat nog zonde van het gras ook. We zullen zien of het geld je gelukkig heeft gemaakt als je over een aantal jaar in de spits staat bij Almere City. Ondanks dat je belangen werden behartigd door Rioolrat Raiola heb jij uiteraard ook zelf ingestemd met de transfer in plaats van een mooie toekomst bij de mooiste club waar jij en Ajax zo hard voor hebben gewerkt. Dat maakt je net zo’n rat als die pizzabakker.

Inleidende tekst: Voetbal Ultras

Tekst statement: AFCA Supportersclub

Bekijk meer

Layout A (combined with B)

Layout A (with pagination)

Afbeelding

Opnieuw explosies in Rotterdam, weer een Feyenoord-cafe als doelwit

ROTTERDAM – Voor de tweede keer deze week is een café in Rotterdam-Zuid beschadigd geraakt na een ontploffing. In de nacht van donderdag op vrijdag raakte café The Hide Away op het Kreekplein beschadigd na een brand die ontstond door een ontploffing. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Beide cafés staan te boek als plekken die door supporters van Feyenoord worden bezocht. Of er verband is tussen de twee ontploffingen met de wedstrijd Feyenoord-Ajax aanstaande zondag wordt nog onderzocht.

In de Forelstaat in Hoogvliet raakte de portiek van een flat flink beschadigd door een ontploffing. Getuigen spreken op sociale media van een enorme knal door een vuurwerkbom.

Ook in de Rotterdamse wijk Schiebroek was een ontploffing. Daarbij was schade aan meerdere woningen in de De Blecourtstraat en moesten enkele bewoners tijdelijk elders ondergebracht worden.

De eerste bom ging af om 01.25 uur op het Kreekplein in het zuidelijke deel van de stad. Een Feyenoord-café was doelwit. Om het vuur dat na de ontploffing was ontstaan te blussen, heeft de brandweer een deel van het plafond gesloopt.

Het tweede explosief ging 25 minuten later af in een flat in Hoogvliet. Het lag in het portiek, dat beschadigd raakte. Enkele buitendeuren van de benedenwoningen hebben ook schade opgelopen. Meerdere woningen werden tijdelijk ontruimd.

De derde bom ging om 03.00 uur af in de wijk Schiebroek. Ook daar was een explosie in een portiek van een flat en werden bewoners van een paar woningen geëvacueerd.

Tekst: NOS & Telegraaf
Afbeelding ter illustratie

Bekijk meer
Afbeelding

Eigenaar van bekend Feyenoord-café kapot na aanslag met vuurwerkbom

Het onderstaande artikel is afkomstig van Sportnieuws.nl

De eigenaar van café ‘t Haantje snapt er niets van: wie wil zijn café zo graag vernietigen dat er in de nacht van dinsdag op woensdag een enorme vuurwerkbom is neergelegd en afgegaan. Resultaat: enorme schade aan het gebouw. Minstens 5 grote ramen én de ingang zijn flink beschadigd. Het café in Rotterdam Lombardijen is al jaren een bekend Feyenoord-café en dus is de link met Feyenoord-Ajax van komend weekend snel gelegd.

Eigenaar Willem Bollaart (69) begrijpt het niet. “Boze klanten hebben we niet gehad. We zijn net 6 dagen weer open en het is alleen nog maar gezellig geweest op het terras. Vijanden heb ik ook niet. Ik heb echt geen idee”, zegt hij tegen het AD. Of er een verband kan zijn met Feyenoord-Ajax, de wedstrijd die komende zondag wordt gespeeld? Bollaart: “Dat zei de politie ook al. Ik kan het me niet voorstellen. Maar ja, iets anders kan ik me óók niet voorstellen. Het is gewoon vreselijk.”

Stamcafé van Ernst Happel
‘t Haantje is al decennialang een legendarisch Feyenoord-café, en was ooit de stamkroeg van trainer Ernst Happel. Nog altijd kijken veel fans er de uitwedstrijden van Feyenoord, en verzamelen ze zich er voor thuiswedstrijden om daarna naar het stadion te gaan. ‘t Haantje staat in Rotterdam-Zuid bekend als een gezellig en gemoedelijk eetcafé.

‘Wie doet ons dit aan?’
“We zijn net weer open na 10 maanden sluiting door corona, en dan gebeurt dit. Dit was gewoon een aanslag. De deur ligt eruit, 4 of 5 grote ramen zijn kapot. Maar de emotionele schade is ook heel groot. Wie doet dit ons aan?”

Tekst: Sportnieuws.nl
Artikelfoto ter illustratie

Bekijk meer
Video

Twente-fans zorgen voor pitch invasion in de Grolsch Veste

Precies twee jaar geleden werd FC Twente kampioen in de Keuken Kampioen Divisie. Vele fans probeerden het veld te bereiken, maar door de ijzeren pinnen die dit horen te voorkomen (zijn inmiddels verwijderd), is één fan zelfs een vinger verloren.


Waar de kleine groep fans, die als eerst het veld bereikten een feestje met elkaar aan het vieren waren, besloten de spelers bij dit feest aan te sluiten. Uiteindelijk is de huldiging twee keer stilgelegd vanwege supporters die opnieuw het veld op renden.

Bekijk meer

Volg ons op Instagram