Interviews

Interview met Spangenaren

Hoe is de groep ontstaan/opgericht?

Onze groep bestaat al sinds 2009 en komt voort uit het toenmalige sfeerteam “Tifosi del Castello” van de supportersvereniging. Eén van de huidige leiders nam in 2009 het stokje over en besloot met een aantal gelijkgestemden het over een iets andere boeg te gooien. Spangenaren zag het levenslicht en wist voor Sparta begrippen iets unieks neer te zetten.

Mooiste moment mee gemaakt als groep?

Het kampioenschap in de Eerste Divisie van vorig jaar. Die dag omvatte alles wat je elke wedstrijd zou willen beleven. Een corteo vooraf, spanning, vuurwerk en verschrikkelijk grote ontlading tijdens de wedstrijd en na afloop één groot feest. Voor een kleine impressie zie: http://www.spangenaren-rotterdam.nl/kampioenswedstrijd-sparta-jong-ajax-3-1-deel-1-de-corteo/  en http://www.spangenaren-rotterdam.nl/kampioenswedstrijd-sparta-jong-ajax-3-1-deel-2-de-sfeer/

Wat is een dieptepunt dat jullie meegemaakt hebben als groep?
Dat zal de degradatie zijn geweest in 2010…

Hoe is de rivaliteit met Feyenoord te beschrijven?
Vanuit onze kant groter dan vanuit hun kant.

Hebben jullie een vriendschap met een andere supportersgroep?

Er zijn goede banden met de jongens van Cercle Brugge, NAC en RFC Liège.

Wat vinden jullie de beste en/of meest inspirerende sfeergroep(en) van Nederland?

Groningen Fanatics, je moet over verschrikkelijk grote ballen beschikken om zo’n moedige beslissing te maken als zij onlangs gedaan hebben n.a.v. een bepaalde laffe actie.

Het grootste verschil tussen de Jupiler League en de Eredivisie?

De vrijheid om te reizen. In de Eredivisie wordt bijna elke wedstrijd een combi opgelegd aan de uitpartij door de lokale veiligheidsdriehoek die gebaseerd is op pure luiheid en onwetendheid. Men spreekt al jaren van normalisatie maar in onze ogen is dat ver te zoeken.

 Droomtegenstander, tegen welke club hopen jullie ooit dat Sparta nog tegen zal spelen?

Dromen doen we van een verre Europese tegenstander. Hoe obscuurder hoe beter.

 

Wat is jullie mooiste tifo actie?

Dat is voor ons de actie thuis tegen Willem II. Het Kasteel bestond die dag 100 jaar en voor ons alle reden om flink uit te pakken.

 

Voor meer informatie m.b.t. interviews kan er contact worden opgenomen met [email protected] of een privébericht via onze Facebookpagina