Buitenlandse supporters

Hooligans veranderen Athene in oorlogsgebied

In de nacht van maandag op dinsdag was het chaos in Athene. In totaal waren er zo’n 400 hooligans aanwezig die met elkaar de strijd aan wilden gaan. De politie wist een echt gevecht te voorkomen, maar kon niet tegenhouden dat er onder andere met vuurwerk en molotovcocktails gegooid werd.

Op social media circuleren beelden van gemaskerde hooligans die gewapend met onder meer stokken en ijzeren staven door de Griekse hoofdstad lopen, op zoek naar supporters van de tegenpartij.

Ajax is in Athene voor het groepsduel in de Champions League met AEK, dat vandaag om 18.55 uur afgewerkt wordt. Als de Grieken verslagen worden, overwintert Ajax in de Champions League.

Ajax samen met Panathinaikos en Cracovia

De supporters van Ajax onderhouden een vriendschap met supporters van Panathinaikos, een andere club uit Athene en rivaal van AEK, en met het Poolse Cracovia. Volgens bronnen zou Ajax gesteund worden door 7 Poolse hooligans en circa 60 hooligans van Panathinaikos.

Foto’s van de Ajax-kant 

 

 

 

 

AEK samen met Partizan Minsk

De hooligans van AEK werden gesteund door hooligans van de Wit-Russische club Partizan Minsk. Samen waren zij ook met zo’n 200 bij elkaar.

Foto’s van de AEK-kant 

 

Chaos in Athene

Een nacht voor de wedstrijd ging het los toen de groep van Ajax (+ Panathinaikos en Cracovia) het gebied van AEK in gingen richting het clubhuis van de harde kern van AEK. De hooligans van AEK (+ Partizan Minsk) gingen ook direct in de aanval. Echter was de politie al aanwezig. De politie wist de groep van Ajax te verdrijven uit het gebied. Maar ondertussen vlogen de molotovcocktails en vuurwerk wel door de lucht, wat voor bijzondere beelden zorgde. Het is niet bekend of het gewonden of arrestaties zijn verricht.

De Griekse politie zou vandaag met meer details komen.