Nederlandse supporters

“Hooligans Utrecht en Feyenoord opnieuw uit op confrontatie in Ondiep”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hooligans uit Utrecht en Rotterdam smeden plannen om zaterdag opnieuw te gaan rellen in de Utrechtse wijk Ondiep. Ze hebben de voetbalwedstrijd tussen de Utrechtse club DHSC en de amateurs van SC Feyenoord aangegrepen om elkaar te treffen. DHSC zet extra beveiligers in. De politie monitort de zaak op sociale media.

Twee jaar geleden liep een confrontatie van hooligans van FC Utrecht en Feyenoord in Ondiep uit op een veldslag. Daarbij werden negentien mensen aangehouden.

Voorzitter Hans Berrens van DHSC bevestigt de geluiden dat mogelijke supporters van FC Utrecht en Feyenoord uit zijn op een nieuwe confrontatie. ,,We weten niets zeker, maar hebben signalen ontvangen vanuit onze leden dat de harde kernen van FC Utrecht en Feyenoord van plan zijn om elkaar te ontmoeten tijdens de wedstrijd DHSC-SC Feyenoord, zaterdagmiddag in Ondiep. We zitten daar natuurlijk helemaal niet op te wachten. Om problemen te voorkomen en maatregelen te treffen, hebben we afgelopen weekeinde al overleg gevoerd met de politie.”

Veldslag

Op 7 april 2018 was er in Ondiep op de Anton Geesinkstraat in Ondiep een veldslag tussen enkele tientallen hooligans van FC Utrecht en Feyenoord. Een bus met Feyenoordsupporters reed toen naar Ondiep, waar ze werden opgewacht door ongeveer dertig FC Utrecht-aanhangers die zich hadden verzameld bij Café Murk en met capuchons over hun hoofden de confrontatie met de Feyenoordaanhangers aangingen.

Er werd geschopt en geslagen en het terrasmeubilair van Murk vloog door de lucht. Agenten van de Mobiele Eenheid moesten de rust herstellen. Negentien relschoppers werden daarna, met behulp van camerabeelden, aangehouden.  Een aantal van hen kreeg taakstraffen. Hoewel het Openbaar Ministerie uitging van een gepland treffen tussen de relschoppers, vond de rechter dat daar onvoldoende bewijs voor was.

Om problemen voor te zijn, heeft DHSC al extra stewards en een aantal beveiligers ingehuurd voor rondom het veld en in de kantine. ,,Ik verwacht daarnaast dat de politie met voldoende mensen aanwezig is om alles in goede banen te leiden. Laten we hopen dat het allemaal vals alarm is, maar we moeten de signalen natuurlijk wel serieus nemen. Daarom hebben we dit ook meteen gemeld bij de politie.”

De politie neemt de signalen serieus, zo bevestigt een woordvoerder. ,,We monitoren de sociale media zeer zorgvuldig en bereiden ons goed voor op deze wedstrijd.” Over de politie-inzet rondom de competitiewedstrijd DHSC-SC Feyenoord doet de woordvoerder verder geen mededelingen.

Comments are closed.