Latest videos

Afbeelding

Opnieuw explosies in Rotterdam, weer een Feyenoord-cafe als doelwit

ROTTERDAM – Voor de tweede keer deze week is een café in Rotterdam-Zuid beschadigd geraakt na een ontploffing. In de nacht van donderdag op vrijdag raakte café The Hide Away op het Kreekplein beschadigd na een brand die ontstond door een ontploffing. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Beide cafés staan te boek als plekken die door supporters van Feyenoord worden bezocht. Of er verband is tussen de twee ontploffingen met de wedstrijd Feyenoord-Ajax aanstaande zondag wordt nog onderzocht.

In de Forelstaat in Hoogvliet raakte de portiek van een flat flink beschadigd door een ontploffing. Getuigen spreken op sociale media van een enorme knal door een vuurwerkbom.

Ook in de Rotterdamse wijk Schiebroek was een ontploffing. Daarbij was schade aan meerdere woningen in de De Blecourtstraat en moesten enkele bewoners tijdelijk elders ondergebracht worden.

De eerste bom ging af om 01.25 uur op het Kreekplein in het zuidelijke deel van de stad. Een Feyenoord-café was doelwit. Om het vuur dat na de ontploffing was ontstaan te blussen, heeft de brandweer een deel van het plafond gesloopt.

Het tweede explosief ging 25 minuten later af in een flat in Hoogvliet. Het lag in het portiek, dat beschadigd raakte. Enkele buitendeuren van de benedenwoningen hebben ook schade opgelopen. Meerdere woningen werden tijdelijk ontruimd.

De derde bom ging om 03.00 uur af in de wijk Schiebroek. Ook daar was een explosie in een portiek van een flat en werden bewoners van een paar woningen geëvacueerd.

Tekst: NOS & Telegraaf
Afbeelding ter illustratie

Bekijk meer
Afbeelding

Eigenaar van bekend Feyenoord-café kapot na aanslag met vuurwerkbom

Het onderstaande artikel is afkomstig van Sportnieuws.nl

De eigenaar van café ‘t Haantje snapt er niets van: wie wil zijn café zo graag vernietigen dat er in de nacht van dinsdag op woensdag een enorme vuurwerkbom is neergelegd en afgegaan. Resultaat: enorme schade aan het gebouw. Minstens 5 grote ramen én de ingang zijn flink beschadigd. Het café in Rotterdam Lombardijen is al jaren een bekend Feyenoord-café en dus is de link met Feyenoord-Ajax van komend weekend snel gelegd.

Eigenaar Willem Bollaart (69) begrijpt het niet. “Boze klanten hebben we niet gehad. We zijn net 6 dagen weer open en het is alleen nog maar gezellig geweest op het terras. Vijanden heb ik ook niet. Ik heb echt geen idee”, zegt hij tegen het AD. Of er een verband kan zijn met Feyenoord-Ajax, de wedstrijd die komende zondag wordt gespeeld? Bollaart: “Dat zei de politie ook al. Ik kan het me niet voorstellen. Maar ja, iets anders kan ik me óók niet voorstellen. Het is gewoon vreselijk.”

Stamcafé van Ernst Happel
‘t Haantje is al decennialang een legendarisch Feyenoord-café, en was ooit de stamkroeg van trainer Ernst Happel. Nog altijd kijken veel fans er de uitwedstrijden van Feyenoord, en verzamelen ze zich er voor thuiswedstrijden om daarna naar het stadion te gaan. ‘t Haantje staat in Rotterdam-Zuid bekend als een gezellig en gemoedelijk eetcafé.

‘Wie doet ons dit aan?’
“We zijn net weer open na 10 maanden sluiting door corona, en dan gebeurt dit. Dit was gewoon een aanslag. De deur ligt eruit, 4 of 5 grote ramen zijn kapot. Maar de emotionele schade is ook heel groot. Wie doet dit ons aan?”

Tekst: Sportnieuws.nl
Artikelfoto ter illustratie

Bekijk meer
Video

Twente-fans zorgen voor pitch invasion in de Grolsch Veste

Precies twee jaar geleden werd FC Twente kampioen in de Keuken Kampioen Divisie. Vele fans probeerden het veld te bereiken, maar door de ijzeren pinnen die dit horen te voorkomen (zijn inmiddels verwijderd), is één fan zelfs een vinger verloren.


Waar de kleine groep fans, die als eerst het veld bereikten een feestje met elkaar aan het vieren waren, besloten de spelers bij dit feest aan te sluiten. Uiteindelijk is de huldiging twee keer stilgelegd vanwege supporters die opnieuw het veld op renden.

Bekijk meer

Volg ons op Instagram