Nederlandse supporters

Heftige confrontatie tussen voetbalsupporters in café in Woerden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Onderstaande tekst geschreven door RTV Utrecht

WOERDEN – De politie heeft in Rotterdam vijf hooligans aangehouden na een rel in Woerden. Twee groepen voetbalsupporters gingen de confrontatie aan in en om een café aan de Havenstraat.
In de kroeg zaten supporters naar de wedstrijd Feyenoord – Heerenveen te kijken.

Volgens getuigen ging dat om een aantal Heerenveensupporters. Zij werden belaagd door andere supporters, waarschijnlijk van Feyenoord. De politie kan niet bevestigen dat het inderdaad om supporters van deze beide clubs gaat, maar spreekt wel van “twee groepen van enkele tientallen voetbalfans”.
In en buiten het café braken gevechten uit, waarbij volgens een politiewoordvoerder niemand echt gewond raakte. Wel raakte het café beschadigd en is er met een auto “richting het terras gereden”. Ook zou er een busje zijn geramd. Volgens getuigen ging het er “heftig aan toe” en droegen de aanvallers bivakmutsen.
Toen de politie ter plekke kwam waren de meeste raddraaiers er al vandoor. Doordat getuigen kentekens hadden genoteerd konden even later in Rotterdam vijf verdachten worden aangehouden. De politie hoopt nog meer aanhoudingen te verrichten

Tekst: RTV Utrecht

Comments are closed.