Nederlandse supporters

Geen arrestaties na confrontatie FC Utrecht – FC Oss

Bij de ongeregeldheden tussen supporters van Jong FC Utrecht en FC Oss is gisterenavond niemand gearresteerd. Ook zijn er geen gewonden gevallen en er zijn geen aangiften gedaan. Dat zegt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland.

Gisteravond avond werd de spelersbus van FC Oss uit voorzorg door de politie buiten Utrecht geleid. Ook de supporters hebben de stad in colonne verlaten onder begeleiding van de politie. Uit voorzorg is toen een andere route gekozen.

‘Een groep van 15 tot 20 Utrechtse fans stonden onze supporters op te wachten’, zegt FC Oss-persvoorlichter Bart van Grinsven. ‘Het is allemaal rustig gehouden door onze stewards. Onze supportersbus is onder politiebegeleiding buiten Utrecht gebracht. De bus heeft een andere route genomen dan gebruikelijk, omdat de politie ergens nog Utrechtse fans verwachtte.’ Tijdens de wedstrijd werden een aantal verbale plaagstoten uitgedeeld tussen de supporters.

De politie laat weten dat er na de wedstrijd (0-3 winst voor FC Oss) een confrontatie plaatsvond tussen de twee supportersgroepen. De politie heeft de twee groepen vervolgens uit elkaar gehouden. Volgens Bart van Grinsven, woordvoerder van FC Oss, waren het de Utrechtse fans die de Osse supporters opwachtten.

 

Bron: http://www.bd.nl